Dolar 32,3355
Euro 35,2046
Altın 2.246,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Başkan Demirel “ Görev sırasında basını engelleme girişimlerini kabul edemeyiz.”

Başkan Demirel “ Görev sırasında basını engelleme girişimlerini kabul edemeyiz.”
Hayrettin Kaya
15 Kasım 2019 12:18

Cengiz Demirel”Görev sırasında basını engelleme girişimi kabul edilemez”

Aslan Özdemir

‘ Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Demirel
“ Görev sırasında basını engelleme girişimlerini kabul edemeyiz.”
Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, basın mensuplarının halk için, halk adına haber alma ve bunu halka ulaştırmakla görevli kişiler olduğunu hatırlatarak “ bu görevin yerine getirilmesinde bir takım engelleme girişimleri ile karşılaşılması durumunda bunu kabul etmemiz ve sessiz kalmamız mümkün değildir.” dedi.
Son zamanlarda basın mensuplarının görevlerini yerine getirmeye çalıştıkları sıralarda bir takım engelleme girişimleri ile karşı karşıya kalındığını belirten Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel “ Bunlar doğru olmayan davranışlardır. Kaldı ki bu gibi engelleme girişimleri toplum içinde ve kalabalık yerlerde yapılıyorsa telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle dikkatli davranılmasında yarar vardır” dedi.

Basın mensuplarının görevlerini yaparken son engelleme girişiminin Erfelek’e bağlı bir köyde tüm toplumu derinden yaralayan bir kaza sonucu yaşamını yitiren küçük bir çocuğun cenaze töreninde yaşandığını belirten Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel “ Yaşanan acıyı tüm toplumla paylaşmak üzere cenaze alanında bulunan Demirören Haber Ajansı muhabirleri Erfelek Belediye Başkanı Sayın Mehmet Uzun’un engelleme girişimi ile karşı karşıya kalmışlardır. bilinmelidir ki, özellikle bu gibi acıların son derece yüksek olduğu yerlerde gazeteciler görevlerini çok zor şartlarda yerine getirirler ve yaşanan acının farkında olarak hareket ederler. Basın mensubu arkadaşlarımız bu noktada da aldıkları eğitimlerin sonucu olarak üzerlerine düşeni yapmışlardır. Özellikle bu gibi ortamlar bir çok riski de beraberinde getirir. Bu ortamlarda basın mensubunun ‘ son derece iyi bir niyete’ dayalı da olsa alenen engellenmeye çalışılması son derece tersi bir algıya sebebiyet vererek, çevredeki kişilerin galeyanına varan sonuçlar yaratabilmektedir. Bu nedenledir ki, bu gibi ortamlarda bulunan, akil ve sağduyulu kişilere düşen acılı kesimi teskin etmeye çalışmaları ve basın mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırmalarıdır. “ şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.