Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

Ayancık’ta Yolsuzluk

16 Ocak 2017 15:42

Yerleşim merkezlerini birbirine bağlayan yola “kara yolu” deniliyor.

Yerleşim merkezlerini birbirine bağlayan yola “kara yolu” deniliyor. Trafik için, kamunun yararlanmasına açık olan arazi şeridi, köprüler ve alanlardır. İnsanlar, yol inşa etmeden önce doğal yollar kullanırdı. Bunlar, dağ geçitleri, vadiler, ovalar, stepler, boğazlar, keçi yolları… İlk atlı araba yolu 1766 da ABD de yapılmış. Çin, Avrupa ve Ortadoğu medeniyetlerinde M.Ö. 7 yüzyıla kadar giden taşlı topraklı yol sistemleri vardı.

Hayrettin Kaya

 

Karayolları Genel Müdürlüğü bir makalesinde (Dün, bugün, yarın…) Mayıs 2014 “Gidemediğin yer, senin değildir.” Diye çıktık yola…” yazmışlar. Ve devam ediyor Erişebilirliği sağlayan yollar (1923) Yaz-Kış geçit veren yollar (1950) Asfalt sathi kaplama yollar (1960) Bitümlü sıcak karışım kablama yollar (1970) otoyollar (1985) bölünmüş yollar (2003) Akıllı yollar… Biz Ayancık’lılar ilimiz bağlantısı (Genze Mevki) yolumuz 18 Kasım 2016’dan bu yana kapalı… Ankara ve İstanbul’a bağlayan sakız yolu kaç yıllardır sonuçlanmadı bilmiyorum yanlış yazmama adına yıl yazmadım. Karayollarına göre bizim yolumuz 1923 Erişilebilirliği sağlanan yol mu 2017 yılında…

Sayın Başbakan, ulaştırma bakanlığı döneminde; “Şimdiki sloganımız, emniyetle, konforla, daha az yakıt, daha az vakit, daha az nakit harcıyarak yollarımızı yapmak” demişti. Yavuz Sultan Selim Asma köprüsü, İzmit köprüsü, Otoyollar, Avrasya Tüneli, Marmara onurunu yaşıyoruz lakin biz sağlıklı olarak ne ile, ne de başkente bağlantı yolumuz yok. Konuyla ilgili yerel gazetelerimizde onlarca haberlerimiz var olmasına rağmen sesimizi duymuyorlar.

*18 Kasım 2016 “Ayancık-Sinop Yolu Kapalı” haberimiz.

* 22 Kasım 2016 “Ayancık Sinop Yolu Ne zaman Açılacak” haberimiz

* 28 Kasım 2016 “Heyelan Devam Ediyor” haberimiz

* 28 Kasım 2016 “Heyelan Bölgesini incelediler” haberimiz

* 6 Aralık 2016 “Ayancık’ın Yol Çilesi”

* 15 Aralık 2016 “Yol Açma Çalışmaları Başladı”

* 22 Aralık 2016 “Yollar Tehlike saçıyor”

* 29 Aralık 2016 “Kaymakam Kaya “Biraz daha sabırlı olalım.

* 12 Ocak 2017 “Sivil toplum kuruluşları Heyelan bölgesinde”

* 13 Ocak 2017 “Ayancık’lıların yol çilesi meclis gündeminde”

14 yıllık iktidar her fırsatta övündükleri duble yollarla övünsünler bir diyeceğim yok. Fazla bir şey istemiyoruz, bize servis yolu açsınlar. Millet uzaya gidiyor bizim ilimize ve başkente bağlı yolumuz yok. Sakız yoluyla ilgili manşetten haberimizde “Sakız yolu Müjdesi” başlığı altında “Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş Sakız yolu hakkında açıklamalarda bulundu.”  Bulunmasın bitirsinler artık. Sinop yoluyla ilgili de bizden Sabır ve tahammül beklemesinler. En azından geçici servis yolu yaptırsınlar. Biz servis yoluyla ulaşım sağlama yerine iki aya yolun Ayancıklılar, Fatsa, Genze, Dereköy, Hüseyinköy, Bahçeli Köylerini kullanarak anayola ulaşıyorlar. Dünyanın en önemli akıllı otoyolları, tüneller hatta denizaltı tüp geçitler yapan bir ülkede sorumluları göreve davet ediyorum. Konuyla ilgili son yazı olup düşüncelerle kara yollarının kullandığı sözcüğü bir kez daha yazıyorum. “Gidemediğin yer senin değildir.

YORUMLAR

  1. selım dedi ki:

    nedense ınsanları cılelı yarım saat yoluuzatan servıs yoluna gonderıyorlar.mevcut olan taslarla dosenmıs yenı sahıl yolu .60-80 metre kadar doldurup oradan servıs yolunu acaba neden vermıyorlar.ınsanlara ıskence cektırıyorlar bozuk yollarda..acılen uygun cozum bulunması gereken ayıp….SINOP.—AYANCIK YOLU—-.

  2. memiş. dedi ki:

    ayancığın toprağından çömlek olmaz,çatıt çatır çatlar da ondan.