Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

ADD’den “Şehitlerimize Saygı Buluşması” Basın Açıklaması

ADD Ayancık Şube Başkanı Erdoğan ERKAYMAZ İdlip’de yaşanılan ve hepimizi derinden sarsan  şehit olan kahraman askerlerimiz için basın açıklaması düzenledi.

ADD’den “Şehitlerimize Saygı Buluşması” Basın Açıklaması
Aslan Özdemir
5 Mart 2020 14:35

ADD Ayancık Şube Başkanı Erdoğan ERKAYMAZ İdlip’de yaşanılan ve hepimizi derinden sarsan  şehit olan kahraman askerlerimiz için basın açıklaması düzenledi.

Hayrettin Kaya

Basın Açıklaması

YÜCE TÜRK MİLLETİNE

 

Genel Merkez Yönetim, Genel Denetleme, Yüksek Disiplin ile Bilim ve Danışma Kurullarımız; İdlip’de yaşanılan ve hepimizi derinden sarsan olaylar nedeniyle, 29 Şubat 2020 Cumartesi günü, Ankara’da, Genel Merkezimizde olağanüstü toplanmıştır. Toplantımıza, dış politika alanında uzman isimler ile bilim insanları da katılarak sunum yapmışlardır. Toplantı sonucunda, aşağıdaki hususları Yüce Türk Milleti ile paylaşmakta yarar görmekteyiz:

 

  • İdlib’de şehit olan kahraman askerlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve ulusumuza başsağlığı dileriz. “Milli Yas” ilan etmeyen, siyasi iktidarı kınıyoruz. Şehitlerimizi ”tane” ile ifade eden anlayıştan, böyle bir kararı da beklemiyoruz. Ayrıca, Libya’da şehitlerimizin olduğunu tesadüfen öğrenmiş bulunuyoruz. Şehitlerimizin sessizce, kamuoyundan gizlenerek defin edilmesi, her milli vicdan sahibi yurttaşımızı yaralamıştır. Bu büyük bir iflastır.

 

  • Büyük Atatürk’ün kurduğu; laik, demokratik ve hukukun üstünlüğüne dayalı parlamenter sisteme derhal dönülmelidir. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız.

 

  • “Tek kişi” yönetimi iç ve dış politikada iflas etmiştir. Sorunlar çığ gibi büyümektedir. Ülkemizin geleceğini ve milli bütünlüğümüzü tehlikeye atacak bir seviyeye ulaşılmıştır.

 

  • Türkiye,18 yıldır siyasal İslamcı “İhvan-ı Müslimin” zihniyeti ile yönetilmektedir. Rejim değiştirilmiştir. Hukukun üstünlüğü rafa kaldırılmıştır.

 

  • Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” felsefesi terk edilerek; Müslüman Kardeşler stratejisi izlenmeye başlanmış; laik ve demokratik sistem yıkılmıştır.

 

  • Cumhuriyet kültürü örselenmiş, Milli Eğitim sistemi, Milli Ekonomi ve Milli Dış Politika yok edilmiştir.

 

  • Yurttaşlarımız, geleceğinden kaygılıdır. Ekonomide adalet kalmamıştır. Kriz her kesimi vurmaktadır.

 

  • Bu ortam içinde sömürgeci devletler, ülkemizin itibarını zedelemektedir. Türk Milleti demokrasiye sahip çıkarak hak ettiği sisteme kavuşacaktır.

 

  • Emperyal devletlerin desteklediği PKK, PYD ve YPG unsurlarıyla ve terörizmle mücadelede devletimizin yanındayız.

 

  • “Tek kişi”yönetimi yargı bağımsızlığını gölgelediği gibi terörizmle mücadelede de sorunlara yol açmaktadır. Bu nedenle, TBMM acilen etkin bir şekilde olaylara müdahil olmalıdır.

 

  • Türkiye Cumhuriyeti, bir Orta Doğu devleti değildir. Bir din ya da ümmet devleti de değildir. Ulus egemenliğini yeniden inşa etmek yaşamsal önemdedir.

 

  • Türkiye Cumhuriyeti,“İhvan-ı Müslimin” zihniyetine terk edilemez. Cumhuriyet Devrimi’nin kültürel birikimini ve Devrimin tüm değerlerini benimseyen ve temsil eden, Atatürkçü Düşünce Derneği; her üyesiyle, Atatürk Türkiyesini yeniden inşa etmenin kararlılığı içindedir.

 

  • Görülmüştür ki Atatürkçü Düşünce’den uzaklaşıldıkça Orta Doğu bataklığına saplanmaktayız. Gerici ve bölücü zihniyetlere hedef olmaktayız. Artık, kaybedecek tek bir saniyemiz yoktur. Birlik ve bütünlük içerisinde, yasal zeminde mücadelemizi ödünsüz sürdüreceğiz.

 

  • Şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı; yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.

Atatürkçü Düşünce Derneği tüm kurullarıyla görevinin başında ve sorumluluğunun bilincindedir.

YAŞASIN CUMHURİYET

YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ

ADD’den “Şehitlerimize Saygı Buluşması” Basın Açıklaması ADD’den “Şehitlerimize Saygı Buluşması” Basın Açıklaması ADD’den “Şehitlerimize Saygı Buluşması” Basın Açıklaması ADD’den “Şehitlerimize Saygı Buluşması” Basın Açıklaması ADD’den “Şehitlerimize Saygı Buluşması” Basın Açıklaması ADD’den “Şehitlerimize Saygı Buluşması” Basın Açıklaması ADD’den “Şehitlerimize Saygı Buluşması” Basın Açıklaması ADD’den “Şehitlerimize Saygı Buluşması” Basın Açıklaması ADD’den “Şehitlerimize Saygı Buluşması” Basın Açıklaması

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.