Bornova’daki Fabrika Yangını Başarıyla Kontrol Altına Alındı
Bornova’daki büyük fabrika yangını hızlı müdahale ile başarıyla kontrol altına alındı, can kaybı ve büyük zarar önlendi.
İzmir Bornova ilçesinde yer alan çok katlı bir ayakkabı fabrikasında sabah saatlerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde kontrol altına alındı ve olası can kaybı önlendi.
Yangının Başlangıcı ve İlk Müdahale
Kemalpaşa Caddesi üzerindeki beş katlı ayakkabı fabrikasının zemin katında saat 07.50 civarında yangın başladı. Fabrikadaki personel durumu derhal 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri sekiz araç ve çok sayıda personelle olay yerine yönlendirildi. İlk müdahale gelene kadar çalışanlar güvenli bir şekilde binadan tahliye edildi.
Yangının Söndürülmesi ve Sonuçları
Yangın, hızlı ve koordineli müdahaleyle yaklaşık 45 dakika içinde kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri, binada kalan üst kat personelini güvenli şekilde tahliye etti. Yangının diğer katlara ve çevredeki tesislere sıçramaması sağlandı. Yangının mesai saatleri öncesinde gerçekleşmesi ve içerideki personel sayısının az olması sonucu can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.
Kaynak: BYZHA