Dolar 43,2742
Euro 50,3410
Altın 6.490,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 5°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
5°C
Hafif Yağmurlu
Pts 4°C
Sal 6°C
Çar 8°C
Per 11°C

Başkan Altay’dan Ara Tatil Sürprizi: Konya Bilim Merkezi’nde Çocuklara ve Ailelere Özel Etkinlik Daveti

Başkan Altay’dan ara tatil sürprizi: Konya Bilim Merkezi’nde çocuklar ve aileler için özel etkinlik daveti sizi bekliyor!

Başkan Altay’dan Ara Tatil Sürprizi: Konya Bilim Merkezi’nde Çocuklara ve Ailelere Özel Etkinlik Daveti
19 Ocak 2026 12:27

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve TÜBİTAK desteğiyle kurulan Konya Bilim Merkezi, ara tatil dönemi için düzenlediği özel etkinliklerle çocuklara ve ailelerine bilimi eğlenceli bir şekilde sunuyor. Türkiye’nin en büyük bilim merkezlerinden biri olarak faaliyet gösteren merkez, BrickZone Haftası ve Mucitler Haftası programlarıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.

Ara Tatilde Bilim ve Yaratıcılıkla Buluşma

17-25 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen BrickZone Haftası ile çocuklar, renkli lego tuğlalarını kullanarak tasarım ve mühendislik alanında uygulamalı çalışmalar yapma imkânı buluyor. Katılımcılar, Meslekleri Öğreniyorum atölyesinde farklı meslekleri deneyimleyebilir, BrickArt etkinliğiyle yaratıcılıklarını ortaya koyabilir ve Arabamı Tasarlıyorum programında ise denge, hareket ve hız gibi bilimsel kavramları deneyimleyebiliyorlar. Uzay mekiği tasarımı ve Sevimli Dostlar atölyeleri, çocukların hayal gücünü ve problem çözme becerilerini geliştirmeye odaklanıyor.

Mucitler Haftası ve Tatil Programı

27 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Mucitler Haftası’nda ise çocuklar, uygulamalı atölye çalışmaları ile bilimin temel prensiplerini interaktif olarak öğrenme şansı elde edecek. Teorik bilginin pratiğe döküldüğü bu etkinliklerde minikler, bilimsel düşünme yetilerini ve üretkenliklerini geliştirebilecekler.

Konya Bilim Merkezi, hafta içi 09.00-17.00 ve hafta sonu 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Etkinlikler kapsamında her yaştan ziyaretçi, bilimin farklı alanlarını keşfetmeye ve eğlenceli öğrenme deneyimleri yaşamaya davet ediliyor.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.