Osmangazi Belediyesi’nden Orhan Veli Kanık’a Tiyatral Şiir Dinletisi
Osmangazi Belediyesi’nden Orhan Veli Kanık anısına düzenlenen tiyatral şiir dinletisiyle sanatseverlere unutulmaz bir gece sunuldu.
Osmangazi Belediyesi, ünlü Türk şairi Orhan Veli Kanık’ın edebiyata katkılarını ve eserlerini konu alan tiyatral şiir dinletisiyle sanatseverleri buluşturdu. Etkinlik, Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi ve katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Orhan Veli Kanık’ın Şiirleri Sahnelendi
Yaklaşık 20 kişiden oluşan amatör yazar ve şair grubunun sahne aldığı gösteride, Orhan Veli Kanık’ın kısa ömrü ve derin etkiler bırakan yaşamından bölümler tiyatral bir düzende izleyicilere aktarıldı. Şairin İstanbul’a olan sevgisi, aşkı ele alış biçimi ve edebiyata getirdiği yenilikler, sahne performanslarıyla bütünleşerek seyircilerden alkış aldı.
Şiir Tiyatrosu Konseptinde Yenilik
Halk Şairi ve Yazar Hatice Türkmen Yurtseven, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, Orhan Veli Kanık’ı anmak amacıyla özgün bir şiir tiyatrosu konseptiyle hazırlandıklarını belirtti. Yurtseven konuşmasında, “Orhan Veli Kanık’ı anmak için bir araya geldik. Alışılmışın dışında bir konsept sunarak şiir tiyatrosu düzenledik. 20 kişilik bir grubumuzla tamamen Orhan Veli Kanık’a ait şiirlerden oluşan bir gösteri hazırladık. Desteklerinden dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Program, Orhan Veli Kanık’ın “Beni Bu Güzel Havalar Mahvetti” şiiri eşliğinde çekilen toplu fotoğraf ve verilen sertifikalarla tamamlandı. Kaynak: BYZHA