Osmangazi Belediyesi’nden Dünya Yeni Kelime Öğrenme Günü’nde Anlamlı Buluşma
Osmangazi Belediyesi, Dünya Yeni Kelime Öğrenme Günü’nde düzenlediği etkinlikle dilin gücünü bir araya getiriyor.
Osmangazi Belediyesi, 9 Ocak Dünya Yeni Kelime Öğrenme Günü kapsamında düzenlediği özel etkinlikte gençler ile Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) misafirlerini bir araya getirdi. Etkinlikte, dilin gelişim süreci ve kelimelerin zaman içindeki dönüşümü çeşitli bakış açılarıyla değerlendirildi.
Sözcüklerin Evrimi ve Etkileşimi
Etkinlikte, geçmişte yaygın olarak kullanılan kelimeler ile günümüzde ortaya çıkan yeni sözcüklerin gelişim süreçleri ele alındı. Katılımcılar, kelimelerin anlamını kişisel perspektifleriyle değerlendirerek dilin toplum içindeki yerini tartıştı. Sözcüklerin zaman içindeki değişimi ve yeni kelimelerin toplumsal yaşamda nasıl yer bulduğu üzerine karşılıklı paylaşımlar gerçekleştirildi.
Gençler ve BAREM Misafirleri Bir Arada
Katılımcılar etkinlik süresince, eski ve yeni kelimeler aracılığıyla iletişimi güçlendirmeye, dil zenginliğini artırmaya ve kelime dağarcıklarını geliştirmeye odaklandı. Eğitmen Simge Işıktaş Demir, Dünya Yeni Kelime Öğrenme Günü çerçevesinde gerçekleştirilen buluşmanın, farklı kuşakların bir araya gelerek dilin evrimini birlikte yorumlaması açısından önemli olduğunu belirtti. BAREM misafirleri ile gençler, etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sunan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkürlerini iletti.
Kaynak: BYZHA