Dolar 42,9642
Euro 50,4968
Altın 5.976,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Az Bulutlu
Sinop
12°C
Az Bulutlu
Çar 5°C
Per 3°C
Cum 7°C
Cts 12°C

Ege Ordusu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Ortaklığında Yapay Zekâ Paneli Düzenlendi

Ege Ordusu ve Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Yapay Zekâ Paneli, yenilikçi teknolojiler ve gelişmeleri ele aldı.

Ege Ordusu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Ortaklığında Yapay Zekâ Paneli Düzenlendi
31 Aralık 2025 11:52

Ege Ordusu Komutanlığı ile Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından “Yapay Zekâ ve İnsan: Savunma Sanayi Perspektifi” başlıklı panel gerçekleştirildi. Etkinlik, Ege Ordusu Komutanlığı tesislerinde düzenlendi ve Orgeneral İrfan Özsert, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, akademisyenler ve askerî personelin katılımıyla gerçekleşti.

Panel Açılışı ve Temel Konuşmalar

Orgeneral İrfan Özsert, açılışta yaptığı konuşmada, panelin düzenlenmesinde sağlanan destekten dolayı Dokuz Eylül Üniversitesi’ne teşekkür etti. Askerî personelle akademik uzmanlar arasındaki işbirliğinin, Türk askerinin bilinçli ve donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacağına değindi. Özsert, güncel muharebe sahasında yapay zekâ destekli insansız hava araçlarının geleneksel caydırıcılık kavramlarını değiştirdiğini ve Ukrayna-Rusya çatışmasının yapay zekâ uygulamalarının test alanına dönüştüğünü belirtti. Gelecekte muharebelerin üstünlüğünün, silah teknolojisi yerine yapay zekâ sistemlerinin donanım gücüne bağlı olacağını vurguladı.

Akademik Katkılar ve Sunumlar

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, “Yapay Zekâ ve İnsan Fizyolojisi” başlıklı sunumunda yapay zekânın tarihsel gelişimini anlattı ve veri ile bilginin bu teknolojilerin temelini oluşturduğunu ifade etti. Yılmaz, yapay zekânın en önemli sınırlılıklarından birinin karar alma mekanizmasının insan beyni kadar gelişmiş olmaması olduğunu dile getirdi. Daha sonra panel, çevrim içi olarak katılan ve Millî Teknoloji ve Yapay Zekâ Genel Müdürü olan Dokuz Eylül Üniversitesi mezunu Sadullah Uzun tarafından sürdürüldü. Uzun, Millî Teknoloji Genel Müdürlüğünün adının Millî Teknoloji ve Yapay Zekâ Genel Müdürlüğü olarak değiştirilmesi hakkında bilgi verdi ve yapay zekânın sosyal, akademik ve askerî alanlardaki doğru kullanımına dair görüşlerini paylaştı.

Panelde ayrıca çeşitli akademisyenler tarafından yapay zekânın savunma sanayinde kullanımına dair teknik ve bilimsel sunumlar gerçekleştirildi. Sunum konuları arasında yapay zekâ ile insan aktivitesi tanıma, giyilebilir sensör sistemleri ve derin öğrenme, anomali tespiti ve kestirimci bakım, biyomedikal uygulamalar, sürü zekâsı, takviyeli öğrenme yöntemleri ve yapay zekâ destekli görüntü analizi yer aldı.

Etkinlik, Orgeneral İrfan Özsert’in Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz ve sunum yapan akademisyenlere katkılarından dolayı takdimde bulunduğu anı objesi ve toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.