Manisa’da Atık İlaçların Güvenli İmhası İçin Protokol İmzalandı
Manisa’da atık ilaçların güvenli imhası için protokol imzalandı; çevre ve halk sağlığını koruyacak uygulamalar hayata geçiriliyor.
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Eczacılar Odası arasında atık ilaçların çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesine yönelik protokol imzalandı; kapsam dahilinde eczanelerden toplanan yaklaşık 15 ton süresi geçmiş ilaç uygun koşullarda imha edildi.
Protokol ve Uygulama Süreci
Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile Manisa Eczacı Odası Başkanı Duygu Elmas Mutlu arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde, il genelindeki eczanelerden toplanan son kullanma tarihi geçmiş atık ilaçlar toplandı ve sistematik olarak teslim alındı. Çalışma, Manisa Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütüldü.
Bertaraf ve Çevresel Güvence
Toplanan ilaçlar, çevre lisansına sahip bertaraf tesislerine nakledildi ve yüksek standartlarda gerçekleştirilen imha işlemleri ile toprağa ve yeraltı sularına karışmasının önüne geçildi. İlgili daire yetkilileri, atık ilaçların kontrolsüz şekilde atılmasının çevresel risk oluşturduğunu belirterek, uygulamanın çevre bilincinin artırılmasına ve sürdürülebilir hedeflere katkı sağladığını vurguladılar.
Kaynak: BYZHA