Burcu Gıda’dan Edremit Tarıma Dayalı OTB’ye Büyük Ölçekli Yatırım Kararı
Burcu Gıda, Edremit Tarıma Dayalı OTB’ye büyük ölçekli yatırım yaparak bölgesel tarım ve üretimde güçlenmeyi hedefliyor.
Burcu Gıda Konservecilik ve Salça Sanayi A.Ş., Edremit Tarıma Dayalı İhtisas Organize Tarım Bölgesi’nde (Jeotermal Kaynaklı Sera) gerçekleştireceği büyük ölçekli yatırım için sanayi parseli tahsis sözleşmesini imzaladı. Yapılan protokol, bölge ekonomik gelişimine ve tarıma dayalı sanayinin güçlenmesine katkı sağlamayı hedefliyor.
Protokol töreni ve katılımcılar
İmza törenine Edremit Kaymakamı ve Edremit Tarıma Dayalı İhtisas OTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Odabaş, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci, Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker ile Burcu Gıda Yönetim Kurulu üyeleri Cemil Bahadır, Özcan Bahadır ve Burcu Bahadır Savaş katıldı. Törende, projenin bölge için stratejik önemi vurgulandı ve yatırımın uzun vadede Edremit ile çevresine ekonomik katkı sağlayacağı belirtildi.
Yatırım hedefleri ve teslim takvimi
1992’de Burhaniye’de kurulan ve salça ile konserve ürünleri başta olmak üzere geniş ürün yelpazesiyle hem ulusal hem uluslararası pazarlarda faaliyet gösteren Burcu Gıda, yeni tesisiyle üretim kapasitesini artırmayı ve tarımsal ürünlerin katma değerli şekilde işlenmesini amaçlıyor. Firma, yatırımın ilk etapta en az 500 kişiye doğrudan istihdam sağlayacağını, üretimle birlikte bu sayının artmasının beklendiğini açıkladı. Yetkililer, tahsis edilen sanayi parsellerinin 2026 yılının ilk yarısında yatırımcıya teslim edilmesinin planlandığını bildirdi.
Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit Tarıma Dayalı İhtisas OTB’nin tarım ve sanayi entegrasyonunu sağlayan stratejik bir kalkınma projesi olduğunu ifade etti. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ise tarımsal üretimin sanayi yatırımlarıyla değer kazanacağını ve belediye olarak sürdürülebilir kalkınmayı desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Katılımcılar, kamu-özel sektör iş birliğiyle katma değerli yatırımların artmasının beklendiğini vurgulayarak projenin bölgeye hayırlı olmasını dilediler.
Kaynak: BYZHA