Canik Belediyesi Atıl Binaları Mahalle Konaklarına Dönüştürdü
Canik Belediyesi, kullanılmayan binaları yenileyerek mahalle konaklarına dönüştürdü; sosyal yaşam alanlarıyla ilçeye değer kattı.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede kullanılmayan eski okul binalarının restore edilerek mahalle konağına dönüştürüldüğünü açıkladı. Başkan Sandıkçı, bu projelerin vatandaşlara sosyal alanlar ve hizmet merkezleri sunarak yerel yaşamı güçlendirdiğini belirtti.
Yeni Mahalle Konakları Hizmete Sunuluyor
Canik Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, ilçe genelinde atıl durumda bulunan okul binaları belirlenerek kapsamlı restorasyondan geçiriliyor. Yenilenen binalar, içerisinde muhtarlık hizmet alanı, ilk yardım odası ve sosyal etkinlik birimleri bulunan modern mahalle konaklarına dönüştürülüyor. Başkan Sandıkçı, vatandaşların hem sosyalleşebileceği hem de belediye hizmetlerine kolaylıkla ulaşabileceği bu merkezlerin sayısını artırmayı planladıklarını dile getirdi.
Yeni Dönüşüm Noktaları Belirlendi
Gökçepınar, Tekkiraz ve Avluca mahallelerinde yapımı tamamlanan mahalle konaklarının ardından, Üçpınar, Toygar ve Kestanepınar mahallelerinde de yeni projelerin sürdüğü bildirildi. Başkan Sandıkçı, bu mahallelerdeki çalışmaları kısa sürede bitirerek vatandaşların kullanımına sunmayı hedeflediklerini ifade etti. Sandıkçı, tüm projelerin, atıl durumdaki yapıları toplumsal yaşamı destekleyen alanlara dönüştürme vizyonu çerçevesinde yürütüldüğünü vurguladı.
Kaynak: BYZHA