Üç Aylar Merhamet ve Dayanışma Dönemi Olarak Başladı
Üç Aylar, merhamet, kardeşlik ve dayanışmanın arttığı manevi bir dönemi müjdeliyor. Bereket ve huzur dolu günler başladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, mübarek üç ayların başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, bu manevi dönemin birlik, merhamet ve paylaşma duygularını güçlendirmesi temennisinde bulundu.
Dayanışma ve Merhamet Vurgusu
Başkan Büyükakın mesajında, üç ayların insanın iç dünyasına yöneldiği, vicdanını yeniden hatırladığı özel bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Büyükakın, bu süreçte bireylerin yalnızlık duygusunu aşarak başkalarının acılarını paylaşmayı öğrenmesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, bu dönemlerin iyiliği büyütmek, paylaşmayı çoğaltmak ve gönüller arasında köprüler kurmak için önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.
Birlik ve Manevi Yenilenme Temennisi
Kocaeli’de bu manevi atmosferin değerini bilerek, yardımlaşma ve dayanışma kültürünü yaygınlaştırmak için çalışacaklarını vurgulayan Büyükakın, “Üç ayların aramızdaki mesafeleri kaldırarak bizi aynı duada ve aynı iyilik niyetinde birleştirmesini Yüce Allah’tan diliyorum. Bu mübarek zamanların birliğimizi kuvvetlendirmesini, dayanışmamızı derinleştirmesini ve yaralarımıza şifa olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Başkan Büyükakın, tüm hemşehrilerinin üç aylarını tebrik ederek, bu kutsal dönemin toplumsal dayanışmayı güçlendirmesi dileğinde bulundu.
Kaynak: BYZHA