Kartepe’de Yalnızlıkların Paylaşılmasına Yönelik Sosyal Proje Başlatıldı
Kartepe’de yalnızlıkla mücadele için yeni bir sosyal proje başlatıldı. Paylaşım ve dayanışma ile toplum bağları güçleniyor.
Kartepe Belediyesi Alo Evlat Sağlık Kulübü ekipleri, düzenli olarak gerçekleştirdikleri ev ziyaretleriyle ilçede yaşayan yaşlı vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Bu ziyaretler kapsamında ekipler, hem ihtiyaçları yerinde değerlendiriyor hem de yalnız yaşayan vatandaşlara manevi destek sağlıyor.
Destek Hizmetleriyle Gönül Bağı Kuruluyor
Belediye ekipleri, sıcak yemek servisi, kişisel bakım, ev temizliği ve hastane refakati gibi çeşitli hizmetlerle ileri yaştaki bireylerin yaşamını kolaylaştırıyor. Aynı zamanda bu hizmetlerle vatandaşlara yalnız olmadıkları hissettirilerek sosyal bağlar güçlendiriliyor.
Mahalle Ziyaretleri ve Vatandaş Katılımı
Son faaliyet kapsamında ekipler, Dumlupınar Mahallesi’nde Maksude Kızılkaya ile Şevket ve Mahinur Burak’ı, Ataşehir Mahallesi’nde ise Rukiye Sarı, Kıymet ve Yaşar Türk’ü ziyaret etti. Köseköy Mahallesi’nde de Türkmen Özçanga ve Kezban Özkanlı ile bir araya gelen ekipler, görüşmelerde vatandaşların taleplerini dinleyip ihtiyaçlarını yerinde inceledi.
Bu ziyaretlerde, paylaşılan içten sohbetler ve samimi diyaloglar, yalnız yaşayan vatandaşlar için büyük moral kaynağı oldu. Katılımcılar, kendilerini unutmayan Kartepe Belediyesi ekiplerine ve Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’a teşekkürlerini iletti.
Kartepe Belediyesi Alo Evlat Sağlık Kulübü, yaş almış bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Kaynak: BYZHA