Ayvalık Belediyesi Kaldırım İşgallerini Denetliyor
Ayvalık Belediyesi, kaldırım işgallerini düzenli olarak denetleyerek halkın kullanımına açık ve güvenli alanlar sağlamayı hedefliyor.
Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yürüttükleri yol işgali kontrollerini Atatürk Bulvarı’nda da aralıksız olarak gerçekleştirdi. Denetimler kapsamında yaya trafiğini engelleyen ve kamusal alan kullanımlarını kısıtlayan uygulamalar üzerinde incelemeler yapıldı.
Yaya Geçiş Alanlarının Korunması
Bulvar üzerinde yapılan denetimlerde, kaldırımlar ile yaya alanlarını işgal eden işletmeler tespit edildi. Güvenli yürüyüş yollarının sağlanması amacıyla, kurallara aykırı şekilde kullanılan masa, sandalye, satış stantları ve reklam panolarına yönelik uyarılar yapıldı ve mevzuata uygun olmayan malzemeler toplatıldı.
Yasal İşlemler ve Kentsel Düzenin Sağlanması
Zabıta ekipleri, kent estetiğini ve yaya konforunu korumak için bu tip işgallerin kaldırılmasına devam edeceklerini bildirdi. İlgili işletmeler hakkında gerekli yasal yaptırımlar uygulandı ve sürecin takipçisi olunacağı vurgulandı.
Kent Düzenine Dair Belediye Başkanı Mesajı
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, kentin her noktasında erişilebilir ve düzenli bir yaşam alanı oluşturulması adına denetimlerin kararlılıkla süreceğini ifade etti. Ergin, “Kent düzeni ve yayaların güvenliği için çalışmalarımız titizlikle devam edecektir” açıklamasında bulundu.
Kaynak: BYZHA