Kıvılcım Zirvesi: 27 Ülkeden Türk Profesyoneller Bir Araya Geldi
Kıvılcım Zirvesi’nde 27 ülkeden Türk profesyoneller, deneyim ve fikirlerini paylaşmak için bir araya geldi. İlham verici buluşma fırsatı!
Bu yıl ikincisi düzenlenen Kıvılcım Zirvesi, Bi’ Dünya Kıvılcım Derneği’nin organizasyonunda ve Moka United’ın desteğiyle gerçekleştirildi. Zirve, yurtdışında bulunan Türk profesyonellerini bir araya getirerek “Beyin göçünden beyin gücüne” temasıyla Türkiye’nin gelişimine katkıda bulunmalarını sağladı.
Uluslararası Katılım ve İstatistikler
Zirveye 10 farklı ülkeden toplam 58 konuşmacı katıldı. Etkinlik boyunca 27 ülkeden 3 binden fazla kişi çevrimiçi panellere iştirak etti. Katılımcıların en yüksek oranı yüzde 38.9 ile Türkiye’den olurken, Almanya %22.9, Birleşik Krallık %10.7, Danimarka %5.3, Hollanda %4.6 ve ABD %2.7 oranlarında yer aldı.
Program ve Öne Çıkan Oturumlar
İki gün süren çevrimiçi programda toplam 20 saatlik yayın gerçekleştirilerek 18 farklı oturum gerçekleştirildi. En çok ilgi gören oturum, “Açılış Paneli: Yurtdışındaki İnsan Kaynağımızla İş Birliği Ağları Kurmak” oldu. Ayrıca Adnan Dalgakıran’ın “Küresel Bir Güç Olmak İçin Teknolojik Dönüşüm Şartı ve Yurt Dışındaki Uzmanların Rolü” ve Prof. Dr. Selçuk Şirin’in “Umutsuzluğa İtiraz: Bir Türkiye Hayali” konuşmaları dikkat çekti. Konda Genel Müdürü Aydın Erdem ise “Türkiye’nin Demografik Değişim ve Dönüşümü Bağlamında Beyin Göçü” başlıklı oturumda yer aldı.
Zirvenin toplam izlenme sayısı 3 bin 197’ye ulaşırken, LinkedIn üzerinde etkinlik paylaşımları 81 bin 261 gösterim ve 38 bin 292 kişiye erişim sağladı.
Moka United’ın Hedefleri
Moka United Genel Müdürü Halim Memiş, etkinlik kapsamında yaptığı açıklamada, yabancı ülkelerde yaşayan Türk profesyoneller de dahil olmak üzere bireyler ve işletmelerin finansal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çözümler geliştirdiklerini belirtti. Memiş, şirketin Türkiye dışındaki faaliyetlerinde teknoloji odaklı bir finans kuruluşu olarak hizmet verdiğini ifade etti.
Memiş, “Moka United, lisanslarıyla sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da hizmet sunan bir teknoloji finans şirketidir. İş Bankası iştiraki olarak, yeni nesil teknolojilerle Avrupa ve İngiltere’de dijital bankacılık alanında faaliyet gösteriyoruz. 2026 itibarıyla RUUT markamız ile yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının finansal ürün ve hizmetlere erişiminde yaşadıkları zorlukları hızlı ve etkili çözümlerle giderme hedefindeyiz. Bu süreç, farklı coğrafyalarda bulunan bireylerin ve işletmelerin ticari faaliyetlerini destekleyen, uygulamaya dönük bir vizyon olacaktır.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: BYZHA