Dolar 32,3810
Euro 34,6951
Altın 2.400,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 15°C

Ayancık’ta Elektrik Olmayan Köylere Jeneratör Ulaştırılıyor

Sinop’un Ayancık ilçesinde elektrik olmayan köylere YEDAŞ ekipleri tarafından helikopter ile jeneratör ulaştırılıyor.

Ayancık’ta Elektrik Olmayan Köylere Jeneratör Ulaştırılıyor
6 Haziran 2023 21:55

Sinop’un Ayancık ilçesinde etkili olan sağanak yağışlar sonucunda birçok köy yolu ve elektrik direkleri yıkıldı. Elektrik olmayan köylere YEDAŞ ekipleri tarafından helikopter ile jeneratör ulaştırılıyor.

Ayancık’ta Türk Hava Kurumuna ait helikopter ile 7 jeneratör Çaybaşı köyü Kepez ve Akkaya Mahallelerine gönderildi. YEDAŞ Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi ve Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu ile birlikte çalışmaları yerinde takip etti. YEDAŞ Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi, solunum cihazına bağlı yaşamını sürdüren vatandaşlar için 60 adet jeneratörün Sinop’a gönderildiğini belirtti.

Ayancık'ta Elektrik Olmayan Köylere Jeneratör Ulaştırılıyor

YEDAŞ Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi yaptığı açıklamada; “Ayancık, Türkeli ve Erfelek ilçeleri etkisini gösteren sağanak yağmur sele neden oldu. Yağmur sonucu oluşan su baskınları ile bazı mahallelerimizde elektrik kesintileri yaşandı. Tüm ekiplerimiz sahada görevi başında çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Enerjisiz bölgelerin büyük bir kısmına enerji verilmiş olup, 28 köyü etkileyen enerji nakil hatlarında çalışmalar sürdürülmektedir. Bölgede yaşanan sel nedeniyle şebekede ciddi hasar meydana geldi ve ulaşımın olmadığı lokasyonlarda hasar tespit çalışmalarını drone ile sürdürüyoruz. Sele bağlı taşkınların yaşandığı dakikadan itibaren enerjisiz olan 82 köye, YEDAŞ ekipleri tarafından hızlıca müdahaleler sağlanmış olup, kısa sürede 54 köye enerji verilmiştir.” dedi.

Ayancık'ta Elektrik Olmayan Köylere Jeneratör Ulaştırılıyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.