Dolar 32,4153
Euro 34,6875
Altın 2.428,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 16°C

27. Ayancık Festivali Coşkuyla Başladı

Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivali’nin ilk gününde Melek Mosso heyecanı yaşandı.

27. Ayancık Festivali Coşkuyla Başladı
30 Temmuz 2022 15:20

Bu yıl 27. kez düzenlenen Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivali Demokrasi ve Cumhuriyet meydanında Davul-Zurna ve Bando gösterisi ile başladı.

Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı ve İskele Meydanı arasında gerçekleşen Festival Kortej Yürüyüşü sonrası İskele meydanında açılış töreni gerçekleştirildi. Tarihi Ayancık Cezaevinde Keten, Sel, Atatürk ve Ahşap konulu sergiler düzenlendi.

BAŞKAN GÖYNEK GİYİP OYNADI

Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, festivalde Ayancık keteninden üretilen ve Ayancık yöresine özgü olan gömlek giyerek davul zurna eşliğinde halk oyunları oynadı.

MELEK MOSSO GECEYE DAMGASINI VURDU

Kendine has tarzı ve güçlü yorumuyla fark yaratan Melek Mosso, Ayancık halkına unutulmaz bir gece yaşattı. Ayancık gecesinde sevenlerine “Hoş geldiniz. Cennette yaşadığınızın farkında mısınız? Çok güzel bir akşam olacak, Mosso’lanmaya hazır mısınız?” dedi. Melek Mosso şarkılarını söyledikten sonra Belediye Başkanı Hayrettin Kaya ve eşi Hamdiye Kaya, hediye takdiminde bulundu.  Çekilen hatıra fotoğrafının ardından Belediye Kültür Hizmetleri Müdürü Hasan Yıldız tarafından düzenlenen havai fişek gösterisi ile festivalin ilk günü sona erdi.

27. Ayancık Festivali Coşkuyla Başladı 27. Ayancık Festivali Coşkuyla Başladı 27. Ayancık Festivali Coşkuyla Başladı 27. Ayancık Festivali Coşkuyla Başladı 27. Ayancık Festivali Coşkuyla Başladı

YORUMLAR

  1. Şengül YILDIRIM dedi ki:

    Güzel ve ödüllu bir şiir olan Ayancık şiirim ve yazar kimliğim ve kitaplarımla orada olmak isterdim. Üstelik Türkeli doğumluyum.
    Sanırım bu yıl geç kaldım. Seneye gelmek üzere hayırlı olsun diyorum.