Dolar 32,4339
Euro 34,7397
Altın 2.433,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
17°C
Hafif Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 17°C

AYANCIK SPOR KULÜBÜ BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

İlçemizde son günlerde mülkü Ayancık Spor kulübüne ait Belediye işhanı altındaki kiracılarımızdan Ortalık kafe ile ilgili asılsız iddialar, bilgi kirlilikleri ve yanlış yönlendirmeler sosyal medyada yer almaktadır.

AYANCIK SPOR KULÜBÜ BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA
15 Kasım 2019 15:25

İlçemizde son günlerde mülkü Ayancık Spor kulübüne ait Belediye işhanı altındaki kiracılarımızdan Ortalık kafe ile ilgili asılsız iddialar, bilgi kirlilikleri ve yanlış yönlendirmeler sosyal medyada yer almaktadır.

Hatta eğitimci-araştırmacı bir şovmen yazar hiçbir araştırma yapmadan sırf kendi rahatı bozulacak diye yerel gazetede yazı yazarak vatandaşlarımızı kutuplaştırmaya sevk etmektedir. Bu nedenle 90 yıllık kulübümüz adına vatandaşlarımızı bilgilendirmek için kulüp başkanı olarak açıklama ihtiyacı duydum.

Ayancık spor kulübü 1931 yılında Baha Bey ve arkadaşları tarafından kurulmuştur. Kulübün başkanlığını 1999 yılından beri (20 yıl) tarafımdan yürütülmektedir. Amatör Spor kulüp yöneticiliği en zor işçiliklerden biridir. Çünkü hep bulmak hep vermek zorundasınız. Ama ben ve yönetici arkadaşlarıma Ayancık’ın bu en değerli yükünü tüm maddi ve manevi olumsuzluklara rağmen taşıdık ve taşımaya devam edeceğiz. Bizim kulübümüze ait 1930 yılların yönetim kurulu karar defteri tarafımdan saklanmaktadır. Bu defterde Ayancık ve Ayancık sporun tarihi ile ilgili önemli bilgiler bulunmaktadır. Bu defteri 2 kere okudum ve nasıl bir kulüpte başkanlık yaptığımın ve bu mirası korumak için sorumluluklarımı yerine getirmenin (bedeli ne olursa olsun) bilincindeyim. Birçok amatör spor kulübü kapısına kilit vururken biz kulübümüzü ayakta tuttuk yılmadık, yıkılmadık. Çünkü ben ve yönetici arkadaşlarım neye sahip çıktığımızın farkındaydık. Ayancık Spor kulübü Ayancık’ın geçmişi ve tarihidir.

Spor Kulübümüzün gelirleri işhanı altındaki dükkânlarımızın kiraları, sponsorların malzeme destekleri ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın çabaları ile oluşmaktadır.

Spor kulübümüz halen kiracı durumunda ve birçok defa kulüp binasını değiştirmek durumunda kalmıştır. En son kiracı olarak bulunduğumuz yerde de inşaat çalışmaları nedeniyle çıkılacak olması sebebiyle yönetim kurulumuz toplanarak kendi malı olan en geniş dükkana taşınarak burayı Ayancık Spor kulübüne yakışır (hem kulüp binası hem müze) biçimde düzenlenmesinin kararını almış ve bu konuda kiracımız ile görüşmek için kulüp avukatına yetki vermiştir. Yani kulübümüz zaten kendisine ait dükkana taşınarak hem kiracılıktan kurtulacak hem de kendine ait tarihi fotoğrafları ve kupaları paylaşacağı, sergilediği bir yere kavuşacaktır.

Kiracılarımızın bir kısmı maalesef kiralarının günlerinde hatta aylar boyu ödemedikleri zamanlar olmaktadır. Bunlardan biri de ortalık kafedir. Kulübümüzün gelirleri açısından oldukça (8-10 ay) gecikmeli kira ödemeleri olmuş ama esnaflıkları da göz önüne alınarak kendilerine birçok kez ödeme kolaylıkları sağlanmıştır. Yani Ayancık spor kulübü kiracısına çok bilen yazarlarımızdan daha fazla sahip çıkmıştır.

Ama artık bizde kendi binamızda oturmak ve çalışmak istiyoruz. Buda en doğal hakkımızdır. Avukatımızın tebligat yaptığı kiracımızın babası bizle görüşmek için Bursa’ya gelmiştir. Görüşmemiz sonucu buranın boşaltılması gerektiğini, kulüp tarafından kullanılacak olacağını, bir başka kiracıya verilmeyeceği kendisine izah edilmiştir. Oda bize içerisinde malzemeleri olduğunu bunların bedelinin tespit edilerek hiç olmazsa yarısının karşılanmasını talep etmiştir. Bende kendisine hocam bu işyerine nasıl girdiyseniz o şekilde teslim ediniz. Çünkü şartnamede bu işyeri kulübün kendisine lazım olduğunda koşulsuz teslim şartı bulunmaktadır. Ancak kiracımız Bursa’ya kadar dükkan için para talep etmeye gelmiştir. Yani Oytun Özer’in işi ve kafe işletmeciliği 2.planda kalmıştır.

Şimdi ilçemizde 2 gündür sosyal medya ve yerel gazetemizde çok bilen, eğitimci-araştırmacı yazarımız ortalık kafeye sahip çıkalım adı altında şovmenliğe soyunmuştur.

Bak hocam biz bu kulübü ayakta tutmak için yemekler yaptık, formalar sattık, biletler sattık kulübe 1tl yardımınız oldu mu?

BAL ligine çıktığımızda maaşları ödeyemedik. Muhasip üyemiz Burhan Metin Atıcı ile birlikte kişisel kredilerimizi kullandık. Biz bunları yaparken sen kafede çayını içip, muhabbetini yapıyordun.

Kafe dedinde bu memlekette ne değerler yıkıldı, satıldı (apart kafe, hamam-sauna) peşkeş çekildi sen ne yaptın Brezilya dizileri, Uzak doğu gezilerini yazıp Penguen TV’yi seyrettin.

Bu konuyla ilgili benden veya yönetim kurulu üyelerimizden bilgi almak yerine yargısız infaza gidip insanları kutuplaştırmayı seçtin. Ürettiğiniz tek şey olan dedikodularla hareket ettiniz.

Ayancık’ın sorunlarında yerel gazetelere ihtiyacı olduğu zamanlar hiç ortada yoktunuz ve kaleminiz yağdanlığın içerisindeydi o kalemi biraz kendinize batırmadınız.

Eğitimci olabilirsin ama araştırmacı-gazetecilik yönünden sınıfta kaldınız.

NET OLARAK SÖYLÜYORUZ

Ayancık spor kulübü kendi mülkü olan dükkana taşınacak ve kiradan kurtulacaktır.

Burası kulüp binası ve kulüp müzesi olarak halkımızın ziyaretine açılacaktır.

Bundan sonra şahsıma, kulübüme ve kulüp yöneticilerime yönelik herhangi bir yalan ve uydurma haber, yazı vb. şeylere karşı kesinlikle cevapsız kalınmayacaktır.

Sen ve senin gibi düşünenler her neye sahip çıkarsanız çıkın.

Ama bizim sahipleneceğimiz tek şey AYANCIK SPOR KULÜBÜDÜR ve yönetim kurulumuzun ona olan bağlılığıdır. Siz bunu anlayamazsınız. Çünkü 90 yıllık kulübümüz 1930’lu yıllardan kalan Ayancık’ın tek MİRASIdır. Ayancık’ın en yaşlı, en değerli bu mirasını ve en büyük MARKASINI asla sahipsiz bırakmayacağız. Saygılarımla.

İnş. Müh.

Taylan Mithat ÖVET

Ayancık Spor Kulübü Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.