Dolar 32,3783
Euro 34,7616
Altın 2.409,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 16°C

Büyükanıt sessizliğini bozdu

Yaşar Büyükanıt, Şemdinli iddianamesinde adını geçiren savcı Ferhat Sarıkaya’nın itiraflarının ardından konuştu. Yıllarca asılsız iddialarla yıpratıldığını söyleyen Büyükanıt, yasal haklarını kullanacağını ifade etti.

Büyükanıt sessizliğini bozdu
3 Ağustos 2016 14:10

2005 yılında Umut Kitabevi’nin bombalanmasına ilişkin iddianamede dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıtı çete üyesi olarak göstererek tartışmalara yol açan ve meslekten ihraç edilen savcı Ferhat Sarıkaya 15 Temmuz sonrası savcılığa ifade verdi. Sarıkaya ifadesinde, Şemdinli’deki olayın içerisine Büyükanıt’ın katılmasını Dönemin Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İlhan Kaya’nın istediğini söyledi.

Savcının bu itiraflarıyla Büyükanıt ile ilgili iddiaların asılsız olduğu da ortaya çıkmış oldu. O dönem Cemaat’in hedefinde olan Yaşar Büyükanıt, Hürriyet’ten Fikret Bila’ya konuştu. ‘Yıllarca asılsız iddialarla yıpratıldığını’ söyleyen Büyükanıt, “Şahsımda TSK’nın manevi şahsiyetini zedelemeye yönelik iftiralarla ilgili gerçeklerin ortaya çıkması beni mutlu etti” dedi.

Büyükanıt şöyle devam etti: “Hem şahsım hem aile bireylerime dönük asılsız iddialardan duyduğum üzüntüyü size tekrar vurgulamak isterim. Ailece duyduğumuz üzüntü çok büyüktür. Şöyle bir söz vardır; hak er ya da geç yerini bulur. Bu olayda olduğu gibi. Ve bir söz daha vardır; gerçek er ya da geç ortaya çıkar. Bu itirafları avukatlarımla inceliyoruz. Tabii ki yasal haklarımı kullanacağım.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.