9 Mart 2026, 13:21:31
Dolar 44,0847
Euro 50,9628
Altın 7.223,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 8°C
Az Bulutlu
Sinop
8°C
Az Bulutlu
Pts 10°C
Sal 10°C
Çar 10°C
Per 10°C

Lüleburgaz’da Coşkulu 8 Mart Kutlamaları

Lüleburgaz’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü coşkuyla kutlandı, etkinlikler ve programlarla kadınların gücü vurgulandı.

Lüleburgaz’da Coşkulu 8 Mart Kutlamaları
9 Mart 2026 11:09

Lüleburgaz Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında geniş katılımlı bir dizi etkinlik organize ederek kadınların eşitlik ve dayanışma mesajlarını topluma aktardı. Hafta boyunca çeşitli sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle kadınların sosyal yaşamda güçlenmesine katkı sağlandı.

Etkinlikler Haftası ve Spor Organizasyonları

2 Mart’ta LYFA’da gerçekleştirilen voleybol turnuvası, Pınarhisar, Vize, Babaeski, Pehlivanköy ve Lüleburgaz’dan katılan kadın takımlarının mücadelesiyle başladı. Final karşılaşmasında Lüleburgaz Akademi SK şampiyonluk kupasını almaya hak kazandı. Kupa ve madalyalar, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Pektaş tarafından takdim edildi. Gün içinde ayrıca araştırmacı-yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı’nın katıldığı “Atatürk ve Kadın Hakları Söyleşisi” düzenlenerek kadın haklarının tarihsel gelişimi ele alındı.

Kültürel ve Sanatsal Faaliyetlerle Kadınların Öne Çıkışı

Hafta süresince yoga etkinlikleri, müzikli şiir dinletileri, resim sergileri ve tiyatro oyunları kadınların katılımıyla gerçekleşti. “Sen de Katıl Bize” yoga etkinliği yoğun ilgi gördü. Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliğinde düzenlenen şiir dinletisinde kadınların emeği ve direnci vurgulandı. Trakya Girişimci Kadınlar Zirvesi ile bölgedeki kadın girişimciler kamu ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türkiye’nin ilk kadın valisi Lale Aytaman’ın hayatını konu alan “Vali Hanım” belgeseli ücretsiz gösterildi. Ayrıca ‘Kadın Kısmı’ adlı oyun ile kadınların umut dolu hikayeleri sahnelendi. 8 Mart günü kadınlar belediye meydanında toplanarak Zübeyde Hanım Parkı’ndaki anıta çelenk bıraktı, ardından Kongre Meydanı’ndaki yürüyüşle eşitlik ve özgürlük taleplerini dile getirdi. Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, kadınlara karanfil dağıtarak destek verdi. Akşam ise gençlik korosunun konseri ve opera gösterisi etkinlikle son buldu.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.