9 Mart 2026, 11:11:48
Dolar 44,0847
Euro 50,9628
Altın 7.223,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 8°C
Az Bulutlu
Sinop
8°C
Az Bulutlu
Pts 10°C
Sal 10°C
Çar 10°C
Per 10°C

Maltepede ‘Yoksulluk Kıskacında Kadın’ Konferansı Düzenlendi

Maltepe’de ‘Yoksulluk Kıskacında Kadın’ konferansı düzenlendi, kadınların ekonomik zorlukları ve çözüm yolları ele alındı.

Maltepede ‘Yoksulluk Kıskacında Kadın’ Konferansı Düzenlendi
8 Mart 2026 23:49

Maltepe Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çerçevesinde düzenlenen etkinlikleri, "Kent Söyleşileri" programı kapsamında gerçekleşen "Yoksulluk Kıskacında Kadın: Mücadele, Dayanışma ve Yerel Çözümler" başlıklı söyleşi ile sonlandırdı. Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, kadınların yoksullukla mücadele süreci ve yerel yönetimlerin bu konudaki rolü detaylarıyla ele alındı.

Yoksulluğun Kadınlar Üzerindeki Etkileri ve Mücadele Yöntemleri

Söyleşiye katılan Avukat Selin Nakıpoğlu, neoliberal ekonomik politikaların yoksulluğu derinleştirdiğini ve bunun kadınları daha ağır etkilediğini belirtti. Nakıpoğlu, "Yoksulluk kadınlar için iki kat daha zorlu sonuçlar doğuruyor. İş bulma sürecinde kadınların karşılaştığı güçlükler, barınma ve sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan sorunlar, annelik görevleriyle birleştiğinde ekonomik ve sosyal yaşamda önünde ciddi engeller oluşturuyor," ifadelerini kullandı. Ayrıca, kadınların haklarının korunmasında Medeni Yasa'nın etkin uygulanmasının önemine vurgu yaptı.

Kadınların Dayanışması ve Yerel Yönetim Yaklaşımları

Kadın hakları savunucusu Handan Koç, kadınların çeşitli alanlarda yoğun emek harcadığını ancak bunun ekonomik karşılığının yeterince sağlanmadığını aktardı. Koç, "Eğitim ve iş alanında eşitlik, kadınların temel hakkıdır," dedi. Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Nimet Karabulut ise belediyenin kadınların güçlendirilmesi için birçok somut faaliyet yürüttüğünü ifade etti. Karabulut, "Güvenli ve yaşanabilir kent hedefi doğrultusunda atılan adımlar, çeşitli sosyal destek programları ve eğitim faaliyetleriyle kadınların yaşam kalitesinin artırılması amaçlanmaktadır," şeklinde konuştu.

Program, konuşmacılar adına Maltepe Belediyesi tarafından TEMA Vakfı'na yapılan bağışın belgelerinin teslimiyle tamamlandı. Katılımcılar, sorularıyla etkinliğe katkıda bulundu. Etkinlikte, kadınların yoksullukla mücadelede dayanışmanın önemine ve eşitlikçi politikaların gerekliliğine özellikle dikkat çekildi.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.