9 Mart 2026, 12:20:17
Dolar 44,0847
Euro 50,9628
Altın 7.223,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 8°C
Az Bulutlu
Sinop
8°C
Az Bulutlu
Pts 10°C
Sal 10°C
Çar 10°C
Per 10°C

Osmangazi Belediyesi Kadınları Marteniçka Atölyesinde Bir Araya Getirdi

Osmangazi Belediyesi, kadınları Marteniçka Atölyesinde buluşturarak el emeği ve dayanışmayı güçlendirdi.

Osmangazi Belediyesi Kadınları Marteniçka Atölyesinde Bir Araya Getirdi
8 Mart 2026 20:13

Osmangazi Belediyesi tarafından organize edilen Marteniçka Atölyesi, kadınlara Balkanlara ait geleneksel bir bileklik yapım kültürünü tanıtma ve uygulama imkânı sunmaktadır. Baharın gelişini simgeleyen bu kültürel etkinlik, katılımcılar tarafından hem beceri geliştirme hem de kültürel bilgi edinme fırsatı olarak değerlendirilmektedir.

Atölye Faaliyetleri ve Katılımcı Deneyimleri

Demirtaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen atölye çalışmaları sırasında kadınlar, Marteniçka bilekliğinin yapımını öğrenmiş ve el becerilerini geliştirme imkânı bulmuştur. Etkinlik boyunca, marteniçkanın tarihî kökenleri, anlamı ve Balkan kültüründeki önemi hakkında detaylı bilgiler paylaşılmıştır. Katılımcılar, dostane ve verimli bir ortamda kültürlerarası bağları güçlendirmişlerdir.

Geleneksel Marteniçkanın Anlamı ve Belediye Desteği

Marteniçka Atölyesi Eğitmeni Ece Gündüz, marteniçkanın kırmızı ve beyaz renklere sahip, baharın gelişini ve iyi dilekleri simgeleyen bir Balkan geleneği olduğunu belirtmiştir. Kırmızı rengin sağlık, bereket ve bolluğu; beyaz rengin ise saflık ve uzun ömürlülüğü temsil ettiğine değinmiştir. Eğitimci ayrıca bilekliğin takılması ve ardından leylek görüldüğünde ağaca asılması geleneğini katılımcılarla paylaşmıştır. Gündüz, Osmangazi Belediyesi ve Belediye Başkanı Erkan Aydın’a desteklerinden ötürü takdirlerini ileterek, baharın sevgi, bereket ve refah içinde geçmesini temenni etmiştir.

Atölye programına katılan kadınlar etkinliğin hem öğretici hem de keyifli geçtiğini ifade ederek, Osmangazi Belediyesi’ne ve Başkan Erkan Aydın’a teşekkürlerini sunmuştur.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.