1 Mart Üsküdar Vapuru Faciası Şehitleri Gölcük’te Anıldı
1 Mart Üsküdar Vapuru Faciası şehitleri Gölcük’te düzenlenen törenle anıldı, kahramanlıkları unutulmadı.
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ciddi sivil deniz kazası olarak kayıtlara geçen 1 Mart 1958 tarihindeki Üsküdar Vapuru faciasında hayatını kaybeden 392 kişi, 68 yıl sonra Gölcük’te düzenlenen anma töreniyle yad edildi.
Anma Töreni Detayları
Gölcük Belediyesi tarafından organize edilen tören, Üsküdar Şehitliği’nde gerçekleştirildi. Çelenk sunumuyla başlayan program, Kaymakam Müfit Gültekin, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla geniş bir katılımla gerçekleşti.
Başkan Sezer’in Konuşması ve Dualar
Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, faciada yaşamını yitirenlerin çoğunluğunun Gölcüklü gençlerden oluştuğunu belirtti ve 392 şehidin anısına Kuran-ı Kerim tilavetiyle törenin devam ettiğini ifade etti. Konuşmasının ardından hayatını kaybedenler için dualar edildi ve şehit mezarlarına çiçekler bırakıldı. Anma programı, Tevfik Hoca Camisi’nde okutulan Mevlid-i Şerif ile sona erdi.
Kaynak: BYZHA