Tugay: Bu Yıl Altyapıda Büyük Atılım Yılımız Olacak
Tugay: Bu yıl altyapıda önemli ilerlemeler kaydedeceğimiz büyük bir atılım yılı olacak. Geleceğe güçlü adımlarla ilerliyoruz.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ödemiş’te düzenlenen iftar programı sonrasında yaptığı açıklamalarda, ilçede yürütülen altyapı ve yol yenileme çalışmaları hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Tugay, 2026 ve 2027 yıllarında Küçük Menderes bölgesindeki tüm ilçe ve köylerin yollarının yenilenmesi hedeflendiğini belirtti.
Altyapı ve Yol Yenileme Çalışmaları
Başkan Dr. Cemil Tugay, Ödemiş’teki yağmur suyu hattı çalışmalarının yüzde 80’i tamamlandığını ve mayıs ayı içinde tamamen bitirilmesinin planlandığını söyledi. Sel sonrası dere yataklarında meydana gelen hasarlara ilişkin de açıklamada bulunan Tugay, sorunların çözümü için daha dayanıklı köprü ve yollar inşa edileceğini ifade etti. Başkan ayrıca, önümüzdeki yıllarda bölgede altyapı ve yol çalışmaları konusunda önemli ilerleme kaydedileceğini vurguladı.
Ödemiş’te Devam Eden Projeler ve Gelecek Planları
Çamyayla-Horzum yolundaki onarım çalışmalarının, önceki yoğun akış nedeniyle geciktiğini belirten Tugay, bu müdahalenin en kısa sürede tamamlanacağını açıkladı. Birgi’deki altyapı çalışmalarının ise koruma kurulu ile yaşanan anlaşmazlıkların giderilmesiyle birlikte 15 gün içerisinde sona ereceğini ifade etti. Ödemiş’in tarımsal potansiyelini ön planda tutan Başkan Tugay, genç nüfusun bölgeye bağlı kalması adına çeşitli projelerin hayata geçirileceğini belirtti. Ayrıca, önümüzdeki üç ay içerisinde Ödemişlilerin birçok yeni yatırımı görme fırsatı yakalayacağını kaydetti.
Kaynak: BYZHA