Başkan Tugay Asfalt Yatırımlarının Sahada Detaylı İncelemesini Yaptı
Başkan Tugay, asfalt yatırımlarını sahada detaylı inceleyerek projelerin ilerleyişini ve kalitesini yerinde değerlendirdi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kent genelinde yürütülen yol yenileme ve altyapı çalışmalarını yerinde gözlemledi. Konak ilçesindeki Gaziler Caddesi ile Bayraklı Postacılar Mahallesi’nde devam eden asfalt serimi faaliyetlerini inceleyen Başkan, ayrıca bölgedeki trafik düzenlemeleri ve otopark projeleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Yoğun Trafik Alanlarında Asfalt ve Otopark Projeleri
Başkan Tugay, Gaziler Caddesi’nde devam eden asfalt yenileme çalışmalarını baştan sona takip etti. Bölgenin önemli ulaşım noktası olan Gıda Çarşısı girişiyle kesişen 1201 Sokak alanında planlanan 154 araç kapasiteli otopark projesinin detayları da toplantılarında ele alındı. Söz konusu otoparkın, mevcut trafik akışındaki park sıkıntısını önemli ölçüde azaltması hedefleniyor.
Bayraklı ve Kemalpaşa’da Yol Yenileme Çalışmaları
Bayraklı Postacılar Mahallesi’nde 1631 Sokak ve 7368/5 Sokakta gerçekleştirilen asfalt çalışmalarını da inceleyen Başkan Tugay, saha ziyaretinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halit Çelik, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Selahattin Mamikoğlu ile İZBETON Genel Müdürü Gökhan Kara’ya eşlik etti. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal da ziyarette yer aldı. Ayrıca, Kemalpaşa ilçesinde Ansızca anayolunda tamamlanan 3 kilometrelik asfalt uygulaması kapsamında toplam 5 bin 600 ton sıcak asfalt kullanılarak yolun standartları güvenlik ve konfor açısından yükseltildi.
Buca ilçesinde devam eden yol yenileme projeleri kapsamında Aydoğdu Mahallesi’nde yaklaşık bir kilometrelik bölgede serim çalışmaları sürdürülüyor. Toplam 1.500 ton asfaltın kullanıldığı bu alanda, Başkan Tugay’ın göreve başladığı tarihten bu yana Yavuz Sultan Selim, Dede Korkut, Doğuş, Barbaros Hayrettin Paşa, Atatürk, Menderes, İstiklal, Özmen, Karatekeli, Gazi Osmanpaşa, Azerbaycan, Türkmenistan ve Şehir Er Zeki Toker caddeleri başta olmak üzere çok sayıda yol yenilenmiş durumda. Aynı zamanda Çiğli Dere Caddesi’nde de 700 metrelik asfalt serimi tamamlandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, kent genelinde ulaşım kalite ve altyapısını geliştirmek üzere çok yönlü faaliyetlerini sürdürüyor.
Kaynak: BYZHA