Burhaniye Belediyesi Ramazan Ayında Dayanışma Rüzgarı Estiriyor
Burhaniye Belediyesi, Ramazan ayında dayanışmayı güçlendiriyor, toplumda birlik ve paylaşma rüzgarı estiriyor.
Burhaniye Belediyesi, Ramazan Ayı’nın manevi atmosferini ilçe genelinde güçlü bir dayanışma bilinci ile yaşatmaya devam ediyor. Sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda, toplumun geniş kesimlerine uzanan hizmetlerle Ramazan süresince kapsamlı faaliyetler gerçekleştiriliyor.
Toplum Destekli Hizmetler ve Ulaşım Kolaylığı
Ramazan boyunca Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar yemekleri, vatandaşların aynı sofrada buluşmasını sağlıyor. Ayrıca Belediye Hizmet Binası önünden iftar alanına ücretsiz otobüs seferleri düzenlenerek, halkın ulaşımına kolaylık sağlanıyor. Bu uygulamalar ile Ramazan ayının paylaşma ve birlik ruhu pekiştiriliyor.
Erzak ve Sıcak Yemek Yardımları ile Cami Temizlikleri
Düşük gelirli vatandaşlara yönelik Kent Lokantası, Ramazan ayı boyunca haftanın yedi günü 18.30-21.00 saatleri arasında iftar menüleri sunmaktadır. İhtiyaç sahibi ailelere erzak paketleri dağıtımı ramazan boyu devam ederken, yıl boyunca sürdürülen sıcak yemek yardımları da bu dönemde kesintisiz sürdürülüyor. Ayrıca ilçe genelindeki camilerde ibadetlerin sağlıklı ve huzurlu yapılabilmesi için kapsamlı temizlik çalışmaları belediye ekiplerince gerçekleştirildi.
Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler Ramazan Ayı’nın toplumda sağlık, huzur ve bereket getirmesini dileyerek, iftar sofralarında vatandaşlarla bir arada olmanın önemine vurgu yaptı. Başkan Deveciler, yürütülen sosyal çalışmalarla hiçbir hemşehrinin yalnız bırakılmadığını ifade etti.
Burhaniye Belediyesi, Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiği bu sosyal destek ve hizmetlerle, ilçede dayanışma kültürünü güçlendirmeye devam etmektedir.
Kaynak: BYZHA