23 Şubat 2026, 16:22:10
Dolar 43,8321
Euro 51,7589
Altın 7.262,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
11°C
Parçalı Bulutlu
Paz 10°C
Pts 9°C
Sal 10°C
Çar 9°C

Çeşme’de Ramazan Coşkusu: İlk 3 Gün Yoğun İlgiyle Kutlandı

Çeşme’de Ramazan’ın ilk 3 günü yoğun ilgiyle coşkuyla kutlandı, geleneksel etkinlikler ve özel programlarla dolu unutulmaz anlar yaşandı.

Çeşme’de Ramazan Coşkusu: İlk 3 Gün Yoğun İlgiyle Kutlandı
23 Şubat 2026 13:54

Çeşme Belediyesi, Ramazan ayının sosyal dayanışma ve paylaşım ruhunu güçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği mahalle iftarları ve Ramazan eğlenceleri programına başladı. İlk üç gün, kentin farklı bölgelerinde kurulan iftar sofralarında çok sayıda vatandaş katılım göstererek birlikte oruçlarını açtı.

İftar Sofraları ve Ramazan Eğlenceleri Programı

Mehmetçik Parkı’nda kurulan iftar alanlarında gerçekleşen buluşmalar, vatandaşlar arasında güçlü bir dayanışma ortamı oluşturdu. İftar sonrası düzenlenen etkinliklerde, özellikle çocuklara yönelik Hacivat-Karagöz gösterileri, sihirbaz performansları ve diğer geleneksel Ramazan aktiviteleri sunuldu. Bu programlar, mekânlarda akşam saatlerinde canlı ve kültürel bir atmosfer yarattı.

Başkan Denizli’den Birlik ve Dayanışma Vurgusu

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli yaptığı değerlendirmede, Ramazan ayının paylaşma ve komşuluk bağlarının güçlenmesi için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Başkan, “Ramazan ayı boyunca kurduğumuz iftar sofraları ilçemizin birlikte yaşama kültürünü yansıtıyor. Progarmayı mahallelerimizde sürdürecek, bu birlik ve dayanışma duygusunu artırmayı hedefliyoruz,” dedi.

Program kapsamında Mehmetçik Parkı, Alaçatı Çamlıkuyu Meydanı, Ildır Köy Girişi ve Ilıca Taş İskele gibi çeşitli bölgelerde mahalle iftarları organize edilmeye devam edecek. Bu iftarların ardından Türk sanat müziği dinletileri, kısa tiyatro skeçleri, macun şekeri dağıtımı ve diğer kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek. Etkinlikler Ramazan ayı sonuna kadar ilçe merkezinden köylere kadar geniş bir coğrafyada devam edecek.

Başkan Denizli, tüm Çeşmelileri mahalle iftarlarına ve Ramazan eğlencelerine katılım göstermeye davet etti. “Ramazan ayında da birlikte olmaya devam edeceğiz; sofralarımızı, sevinçlerimizi ve kültürümüzü paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.