Başkan Özarslan’dan Ramazan Sokağı’na Anlamlı Ziyaret
Başkan Özarslan, Ramazan Sokağı’nı ziyaret ederek anlamlı anlar yaşadı ve topluma birlik mesajı verdi.
Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Kalaba Kent Meydanı’nda kurulmuş olan Ramazan Sokağı’nı ziyaret ederek gerçekleştirilen aktiviteleri yerinde takip etti. Vatandaşlarla birebir sohbet eden Başkan, çocuklarla yakından ilgilenerek özellikle oyun alanlarındaki onların mutluluğuna ortak oldu. Ayrıca stantlarda bulunan esnaflara hayırlı işler temennisinde bulundu.
Ramazan Sokağı’nda Kültürel ve Sosyal Aktiviteler
Kalaba Kent Meydanı’nda oluşturulan geleneksel Ramazan Sokağı, her akşam çeşitli kültürel ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Kum sanatı sunumları, Karagöz-Hacivat gölge oyunları, meddah ve illüzyon gösterileri vatandaşların beğenisine sunuluyor. Ayrıca Keçiören Belediyesi Konservatuvarı sanatçılarının tasavvuf müziği dinletileri ile ney performansları Ramazan akşamlarına farklı bir atmosfer kazandırıyor.
Çocuklara Yönelik Atölyeler ve Ücretsiz Oyun Alanları
Çocuklar için özel olarak düzenlenen atölyeler arasında yüz boyama, şapka tasarımı, kitap ayracı hazırlama ve bıyık yapımı gibi etkinlikler yer alıyor. Bunun yanı sıra Türk bayraklı bileklik ve magnet üretimi gibi aktiviteler de alan içerisinde organize ediliyor. Mini lunaparkta bulunan çarpışan arabalar ve oyuncaklar ücretsiz olarak hizmet veriyor. Kapalı alanlarda ayrıca jungle, fun city ve trambolin oyun parkurları kurulmuş durumda. Ürün stantlarında ise geleneksel ürünler satışa sunulmaktadır.
Ramazan süresince Bağlum Meydanı ve Atapark Otobüs Son Durağı’nda da benzer etkinlikler düzenlenerek vatandaşların kültürel ve sosyal programlardan ücretsiz şekilde faydalanmaları sağlanmaktadır.
Kaynak: BYZHA