Vodafone Vakfı ve Hasan Kızıldan’dan Hayvanlar İçin Yenilikçi Proje
Vodafone Vakfı ve Hasan Kızıldan’dan hayvanlar için sürdürülebilir ve yenilikçi projelerle doğaya destek sunan önemli iş birliği.
Türkiye Vodafone Vakfı, hayvan hakları aktivisti Hasan Kızıl iş birliğiyle engelli hayvanlar için önemli projelere imza atmaya devam ediyor. Vodafone Plaza’da gerçekleştirilen kazak ve yürüteç atölyelerinde toplam 45 Vodafone Gönüllüsü yer aldı.
Atölyelerde Üretilen Malzemeler ve Gönüllü Katılımı
Kazak atölyesi kapsamında, kullanılmayan kazaklar değerlendirilerek kedi ve köpekler için 14 adet yatak üretildi. Bu amaçla yaklaşık 90 kazak toplandı. Yürüteç atölyesinde ise geri dönüştürülebilir materyaller kullanılarak 15 engelli hayvan için yürüteçler oluşturuldu. Hasan Kızıl liderliğinde Vodafone Gönüllüleri, şu ana kadar toplam 75 adet yürüteç imal etti.
Bağış ve Proje Vizyonu
Üretilen yataklar çeşitli hayvan barınaklarına bağışlanırken, yürüteçler sosyal medya üzerinden yapılan başvurular sonucu ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, projelerin amacının patili dostların yaşam kalitesini artırmak olduğunu vurguladı ve gönüllülerle birlikte hareket etmeye devam edeceklerini belirtti. Hasan Kızıl ise yıllardır sürdürülen çalışmalara Vodafone Gönüllüleri’nin katılımından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Kaynak: BYZHA