Atatürk’ün Burhaniye’ye Gelişinin 92. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı
Atatürk’ün Burhaniye’ye gelişinin 92. yılı coşku ve gururla kutlandı. Tarihi anlar ilçede unutulmaz etkinliklerle yaşandı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün 13 Nisan 1934 tarihinde gerçekleştirilen Ege gezisi kapsamında Burhaniye’ye gelişinin 92. yıldönümü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle anıldı.
Törene Katılım ve Program Akışı
Burhaniye, Kuvay-ı Milliye ruhunun önemli merkezlerinden biri olarak anma programına ev sahipliği yaptı. Etkinlikte Burhaniye Kaymakamı Cumali Atilla, Garnizon Komutan Vekili İstihbarat Albay Murat Özkan ve Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in yanı sıra belediye başkan yardımcıları, ilçe emniyet ve jandarma müdürleri, çeşitli kamu kurumlarının yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar yer aldı.
Program, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Burhaniye Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine dair konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler okunarak tören duygulu anlara sahne oldu.
Programın Kapanışı ve Ziyaretler
Tören, katılımcıların Burhaniye Belediyesi Kuva-yi Milliye Müzesi’ni ziyaret etmesiyle sona erdi. Anma etkinlikleri, Atatürk’ün Burhaniye’ye gelişinin 92. yıl dönümüne uygun şekilde düzenlendi.
Kaynak: BYZHA