Dolar 32,5849
Euro 34,8423
Altın 2.417,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Zingal Belgeseline “En İyi Film” Ödülü

Ayancıklı İzzet Arslan’ın yönetmenliğini yaptığı “Zingal Son Kuşak” belgeseli ‘7. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri’nde “En İyi Belgesel Film” ödülüne layık görüldü.

Zingal Belgeseline “En İyi Film” Ödülü
12 Aralık 2019 09:29

Ayancıklı İzzet Arslan’ın yönetmenliğini yaptığı “Zingal Son Kuşak” belgeseli ‘7. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri‘nde “En İyi Belgesel Film” ödülüne layık görüldü.

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla bu yıl yedincisi düzenlenen “Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri” düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Türkiye, Çin, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, İtalya, Gürcistan, Suriye, Mısır, Hindistan ve Irak gibi antik İpekyolu ülkelerinden sinemacıların katılımı ile gerçekleştiren festivale, 3 bin 56 film katıldı.

Ulusal belgesel kategorisinde “En İyi Film” Zingal seçildi

Ödüller kapsamında ulusal belgesel kategorisinde “En İyi Belgesel Film” ödülü “Zingal” adlı filmle İzzet Arslan’a verildi. Ödülünü alan Arslan yaptığı açıklamada “Askerlik yaparken ödül aldığımı öğrendim. Askerlik anıları unutulmazdır, bu ödülle birlikte benim için daha da unutulmaz oldu. Askerlik anılarıma sinemayı bulaştırdığınız için 7. İpekyolu Film Ödüllerine ve size teşekkür ediyorum.” dedi.

Zingal Belgeseline "En İyi Film" Ödülü

Diğer ödüller ise “En İyi Belgesel Film Yönetmeni” ödülü “Uçurtmanın Peşinde” adlı yapımla Anıl Tokur’a, “En İyi Belgesel Film Görüntü Yönetmeni” ödülü “Yaylacı” adlı yapımla Fatih Ertekin’e, “En İyi Belgesel Film Senaryo” ödülü “Başka Sınırlar” adlı filmle Turap Başel’e, “En İyi Belgesel Film Kurgu” ödülü “Abla” adlı yapımla Volkan Serdar’a, “Belgesel Film Jüri Özel Ödülü” ise “Güneş Gözlü Çocuklar” filmiyle Alper Akdeniz ile “Pembe Kimlik” adlı yapımla Tolunay Tekmek’e verildi.

Ulusal animasyon kategorisinde “En İyi Animasyon Film” ve “En İyi Animasyon Yönetmeni” ödülüne “Avarya” ile Gökalp Gönen, “En İyi Animasyon Senaryo” ödülü “Coffee Ground”la Elif Dokur’a, “En İyi Animatör” ödülü “Eternal Loop”la Burak Vardal’a, “Animasyon Jüri Özel Ödülü” ise “Endless Harmony” adlı yapımıyla Cengiz Dallıkavak’a sunuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.