Dolar 32,5199
Euro 34,8030
Altın 2.422,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Zeynep Yıldız Babasının Yolunda

Zeynep YILDIZ’a İstanbul ikincilik kazandıran yazısı;

Zeynep Yıldız Babasının Yolunda
26 Şubat 2013 16:35

Milliyet ve Vatan gazetelerinin özel projeler direktörü, spor yazarı, reklamcı aynı zamanda gazetemize de köşe yazısı yazan başarılı iş adamımız Sayın Adil Yıldız’ın kızı Zeynep Yıldız başarılara imza atıyor.

Babasının yolundan devam eden Zeynep Yıldız, Kadıköy ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün "ÇANAKKALE SAVAŞLARI 98. YIL DÖNÜMÜ" etkinlikleri kapsamında düzenlediği, resim, şiir, kompozisyon yarışmasında Irmak okulları adına yarışmaya girmiş ve "İnanç" adlı yazısı ile İSTANBUL ili ikincilik ödülünü alamaya hak kazanmıştır.

Ödülünü Irmak okulları müdürü tarafından yapılan tören ile kendisine takdim edilmiştir. YILDIZ ailesini başta gazetemiz olarak tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Zeynep YILDIZ’a İstanbul  ikincilik kazandıran yazısı;

İNANÇ

“Size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum!” diye başlayan bir süreçtir Çanakkale. Çanakkale savaşı bir milletin bağımsızlığı için verilen en kutsal mücadeledir. “Hasta adam”diye adlandırılan ve düşmanları tarafından “zayıf halka” olarak görülen bu milletin evlatlarının destanıdır Çanakkale .

270 kg ağırlığındaki mermiyi kaldırma gücüne sahip bir çavuşun hikayesidir… Çanakkale, Gelibolu yarım adasında, düşmana karşı, can siperhane göğüs göğüse çarpışmaktır, süngüdür, yürektir, bilektir, açlık ve sefalettir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün inanılmaz komutanlık ve liderlik dersidir. Çanakkale özgürlük adına gece gündüz mücadeledir.

Destanların en muhteşemidir, yaşam ile ölüm arasındaki yoğun hissin yaşanmışlığıdır. Yaşamdır, özgürlük adına ölmektir, sancaktır, bayraktır en önemlisi bağımsızlıktır. Dul kalmaktır yetim olmaktır, özgürlüğe ulaşmaktır. Sinsice planların topraklarımızın masa başında dağıtılmasına baş kaldırmaktır. İşgalci güçlerin düşüncesine “dur” demektir.

“Bilmeden gelip,bastığın bu toprak bir devrin,battığı yerdir.” Gök kubbenin aydınlatıldığı gece ve gündüzün, dehşet saçan barutun burun direklerinin yoğunlaştığı yerdir.Türk ordusunun en büyük gücü olan şehitlik mertebesine erişmesidir, imandır, azimdir, direniştir.

Çanakkale misak-ı milli, şimdiki sınırlarımızın çizilmesinin başlangıcıdır, onlar bu vatan için şehit oldular, “ya istiklal ya ölüm” söylemini içinde hissederek yaşadılar.

Çanakkale; bağımsızlık, hür iradenin bir örneğidir. Şeref, namus kavramlarının en yücesidir.1915’de başlayan mücadelenin 1923’de Cumhuriyetin kurulmasıyla sona ermesidir, tüm dünyaya haykırmaktır. “Türk milleti çalışkandır, Türk milleti dürüstür, yılmazdır.” söyleminin tüm ulus için, içinde hissetmektir.

Çanakkale 1915 demek ise, “Tarihin en eski milletlerinden biri ateşten geçerek kan içinde, bir daha uyumamak, benliğini unutmamak, kandırılmamak, sömürülmemek, ezilmemek, ölmemek üzere, tüm dünyaya çığlık çığlığa avazı çıktığı kadar “Çanakkale geçilmez!” diye bağırmaktır.

Çanakkale zaferi Türk askerinin direnme gücünün, fedakarlık ruhunun ve vatanseverlik şuurunun bir örneğidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Çanakkale Zaferi’nde şehit düşenlere Allah’ tan rahmet dilemek, gazi olanlara saygı duymak, bu mücadeleyi veren Türk milletinin bir ferdi olarak gurur duymaktadır.

“Ne mutlu Türküm diyene!” söylemini içinde hissetmektir Çanakkale Zaferi.

Zeynep YILDIZ 7/B

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.