Dolar 32,4962
Euro 34,6090
Altın 2.481,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Yüzmek bulantıyı azaltıyor

Uzmanlar yüzmenin, hamilelerde bulantı ile sırt ve bel ağrılarını azalttığını söylüyor. Tek şart ise yüzülecek havuz ve denizin temiz olması.

Yüzmek bulantıyı azaltıyor
2 Ağustos 2016 13:50

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ali Ergün, yaz aylarında özellikle gebelerin hem güneş ışınlarına maruz kalma hem de kirli deniz suyu, havuz gibi yerlerden alınabilecek mikroplar konusunda tedbirli olmasının önem taşıdığını belirtti. Anne adaylarına, deniz tatili öncesinde mutlaka hekimlerinden nelere dikkat etmeleri gerektiği noktasında bilgi almalarını öneren Ergün, kanama, erken doğum gibi yüksek riskli olarak tanımlanan gebelerin seyahate çıkmamasının daha uygun olduğunu vurguladı. Gebelerin, gidecekleri bölgede olası acil durumda başvuracakları sağlık kurumlarını da belirlemesi gerektiğini anlatan Ergün, şunları kaydetti:

“Tıbbi sorun yoksa, gebeliğin 32. haftasına kadar uçak veya karayoluyla seyahat edilmesinde sakınca yoktur. Aslında 32. haftadan sonra da yolculuk yapılabilir ancak bulunulan yerde iyi bir sağlık hizmeti alamama riski nedeniyle yolculuk önerilmemektedir. Çünkü bu gebelik haftasından sonra az da olsa doğumun başlama olasılığı vardır. Karayoluyla seyahatlerde, mutlaka 2-3 saatte bir mola verilmeli, molalarda 10-15 dakika yürüyüş yapılmalı. Trafik, kalabalık ve diğer sorunlar kolaylıkla gebeleri daha duyarlı hale getirebileceğinden, mümkün olduğu kadar sakin ortamlar tercih edilmeli.”

KRAMP RİSKİNE KARŞI DERİN SULARDA YÜZMEYİN

Doktor bilgisi dahilinde yapılan sporların da hem gebe hem de bebek için faydalı olduğuna dikkati çeken Ergün, özellikle yüzmeyi tavsiye ettiklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.