Dolar 32,5173
Euro 34,7871
Altın 2.422,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Yoksulun CAN suyu !

  Yaşamını İstanbul’da sürdüren Sinoplu İş adamı Musa CAN, Eşinin adına 12 yıldır bir kenarda biriktirdiği para ile doğum yeri olan Sinop’un Erfelek

Yoksulun CAN suyu !
27 Haziran 2016 15:25

Yaşamını İstanbul’da sürdüren Sinoplu İş adamı Musa CAN, Eşinin adına 12 yıldır bir kenarda biriktirdiği para ile doğum yeri olan Sinop’un Erfelek İlçesinde 50 yataklı bir kız yurdu yaptıracak.

Genel Yayın Yönetmenimiz Mete ÇAĞDAŞ’a konuyla ilgili özel bir açıklamada bulunan Musa CAN “ Eşimle yıllar önce almış olduğumuz bir karardı. Yetim, fakir kız çocuklarının barınabilmesi için Erfelek’te bir kız yurdu yaptırmak için niyetlendik. Ve 12 yıldır bir kenara bu projemiz için para biriktirmeye başladık. Hanımı da özel bir sigorta şirketinden emekli ettik böylelikle birikimlerimizi bu hayır işinde değerlendirmek istiyoruz.”dedi.

DÜNYA YALAN DÜNYA

Yaptığı yüzlerce hayır işleri ile tanınan ünlü İş adamı Musa CAN, “ Bu dünya yalan dünya… Ne yani dünya kadar malın olsa ne? öbür tarafa götüren var mı? Ardımda hoş bir seda, kalıcı eserler bırakmak istiyorum. Bugün varız yarın yoğuz. Ölmeyeceğiz sanıyorlar ama bilmiyorlar ki Allahtan geldik ona döneceğiz. Dünya malı dünya da kalır. Onun için özellikle fakir fukara ve yetimleri düşünmeyi ihmal etmemek lazım “diyerekten, iş adamlarını hayırlı işler için memleketlerine yatırıma davet etti.

YÜZLERCE ÖĞRENCİYE BURS VERDİ VERİYOR

Sinop’un Erfelek ilçesinden olan İş adamı Musa CAN, her yıl kimsesiz ve fakir aile çocuklarına verdiği eğitim bursu ile de tanınıyor. Erfelek ilçesine şehitlik, halı saha ve modern bir meydan yaptıran Musa Can, şimdi de 50 yataklı kız yurdu yaptırmak için kolları sıvamış durumda.

Öte yandan yakalandığı amansız hastalıkla da mücadele içinde olan Musa CAN için sevenleri dualarını eksik etmiyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.