Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

YGS soruları – YGS nasıldı? – Sorgulama

YGS sınavı hakkında tüm detaylara ve yanıt aradığınız sorulara haber bulacaksınız.

YGS soruları – YGS nasıldı? – Sorgulama
Aslan Özdemir
13 Mart 2016 21:40

YGS soruları bir çok öğrenci tarafından bugün yapıldı, yapıldı yapılmasına ancak sorulara yanıt vermek isteyen öğrenciler takıldı kaldı, soruların ileri derece zor olduğunu açıklayan öğrenciler olduğu kadar soruların normal kolaylıkta olduğunu söyleyen öğrencilerde mevcuttu.

Hayrettin Kaya

MEB yani Milli Eğitim Bakanlığı uyarıların sonucunda sınava geç kalan bir kaç öğrencinin içeri alınmayacağını duyurmuş ve bu durumdan ötürü bazı öğrencilerde 1 yıllık çabalarını geride bırakarak maalesef ki Yüksek Geçiş Sınavına’ girememişti.

YGS soruları neler?

YGS sorularına MEB hala net olarak yanıt anahtarını vermediğinden ötürü sizlerle herhangi bir soru cevap anahtarını maalesef ki paylaşamıyoruz.

YGS zor mu oldu?

YGS hakkında yazımızın başında da dediğimiz gibi milyonların girdiği bu sınav hala daha net olarak 1. vs ile belirlenen bir sınav olmadığından dolayı istenen sınav puanına göre kişiden kişiye bir çok değişim ve karar değişikliği yaşamasına neden olabilir. Ancak öğrencilerin bir çoğu sosyal medyadan soruların ileri derecede zor olduğunu ve bu sınavdan bir çok öğrencinin kalabilecek olduğuna değinildiğini açıkladı.

YGS ne kadarlık bir süreçte işlendi? 

YGS 1 yıllık emeklerin alındığı ancak tamamının 4 yıla kadar dayanabildiği bir sınav türü olmasından ötürü bir çok insanın dikkatlerini çekmekte. Zira sınava giriş ve çıkış saatleri bir yana öğrencilerin genel olarak 1 yıl boyunca ortalama sınava hazırlanma hakları bulunuyor. Sınavın olduğu yerlerde ses olmaması için bir çok uyarılar yapılıyor ve televizyonlarda olduğu gibi sosyal medyada da öğrenciler kendileri bir çok vatandaştan sessiz olmalarını rica etmek zorunda kalıyor. Bu konuda haberlerin bir önemi pek fazla bulunmuyor orası ayrı konu.

YGS’ye girmek için Lise mezunu mu olmak lazım?

YGS kendini geliştirmek ve daha iyi bir meslek yapmak isteyenler için başvuru yapılabilir.

YGS soruları nasıl hazırlanıyor?

YGS sorularının nasıl hazırlandığı konusunda MEB’in önde gelen öğretmenleri tarafından hazırlandığı öne sürülüyor, yani kısacası soruları kimin hazırladığına net bir yanıt verilecek olursa herkesin aynı sınava girdiğini söylememiz gerek.

Sınav sonuçları ne zaman belli olacak?

YGS 2016 yılının 25 Mart saat 17.30 sularında açıklanması beklenmekte.

”Öğrenciler bakanlara sitem yağdırdı!” ”Bu ülkede bir tek siz mi varsınız?”

Bir çok sosyal medya bağlantılarında öğrenciler bakanlara sitem yağdırdı, özellikle sınavda 16 net sınırının 20 net sınırına çıkarılmasını eleştiren öğrenciler bu tür olayların daha önceki yıllarda olmadığını ve kendilerini darbe gibi vurduğunu dile getirdi.

Ayrıca bir çok öğrenci sınava geç kalan öğrencilerin bugün hayal kırıklığına uğradığını bir sistem kurularak bu öğrencilerin sınava 1 saat içerisinde gelmeleri durumunda ilerleyen bir tarihte bir masa kurularak sınava girmelerinin uygun görülmesinin talep olduğunu açıkladı.

Öğrencilerin sınav süresince kendilerine pet şişe içerisinde şeffaf su dışında herhangi bir şey getirmesinin yasak olduğunu ve bu kararın net olarak açıklandığını öne süren MEB Bakanlığı öğrencilere kalem-silgi-şeker dağıtmayı unutmadı.

Milli Eğitim Bakanı Avcı: Öğrencilere başarılar diliyorum

YGS ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığından Nabi Avcı öğrencilerin hepsine başarılar dilediğini açıkladı, bunun ardından MEB soruların kendi sitelerinde yayında olduğunu da öne sürdü. YÖK Başkanı ise ”bu sene 16 net ile 2. aşamaya geçiş yapmalarına izin vermeyecek en az 20 ham (tam) net yapmaları gerekecek!” açıklaması ile öğrencilerin zaten stresli olduğu bugünlerde bir kez daha öğrencileri kızdırdı.

”Sınav ülkesi Türkiye’de skandallar bitmiyor!”

Sınav ülkesi olarak gösterilen torpilli olanın en önce geldiğini öne süren öğrenciler kendilerine yapılan bu zulmün bir an önce farklı bir sistem ile durdurulması gerektiğini istedi. Amerika’da ve Almanya’da öğrencilerin kendi iyi oldukları dalda okudukları ve bu dalda sınava girerek kendilerine uygun mesleği seçtiklerine değindi. Ayrıca bir çok sınavda olduğu gibi YGS üzerinde de soruların kendi gördükleri derslerden daha zor olduğunu açıkladı.

”Peki ya bakanlar bu sınavlara girse?”

Öğrencilerin bir çok eleştirisi arasında özellikle mesajlaşmalar arasında bakanların bu sınavlara girmeleri durumunda kendilerine kaç net yapabilecek olduklarını bilmeleri için yeniden kendilerinin de her yıl bu tür sınavlardan geçirilmesini istediklerini ve kendilerinin bazılarının lise mezunu olarak göreve geldiklerini sonradan mezun olabildiklerini öne sürdü.

”Sınav 160 soru her soru 1 dakikada çözülecek!”

YGS sınavının en önemli aşamasından bir tanesi ise sınavın 160 dakika yani 1.5 saat civarı olmasına karşın soruların her birinin kitapçığa işaretlenmesi vs acele ettirildiği ve 1 dakikada 1 sorunun hem çözülerek hem kitapçıklara işaretlenmesinin hiç uygun olmadığı belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.