Dolar 32,3706
Euro 35,0351
Altın 2.323,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

YGS Sınav Sonuçları Açıklandı?

Pazar günü yapılan YGS sınavının ardından gözler sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına çevrildi. İşte YGS sınavı ile ilgili tüm detaylar…

YGS Sınav Sonuçları Açıklandı?
Aslan Özdemir
15 Mart 2016 10:45

Yükseköğretime Geçiş Sınavı olarak adlandırılan ve 13 Mart pazar günü gerçekleştirilen YGS sınavının ardından ÖSYM tarafından sınav soru ve kitapçıkları da paylaşıma sunuldu. Öğrencilerin en çok merak ettiği noktalardan birisi sınav sonuçlarını ne zaman açıklanacağı olurken yapılan açıklamada 25 Mart tarihlinde sınav sonuçlarının açıklanacağı belirtildi.

Hayrettin Kaya

Öğrencilerin iyi bir üniversiteye girebilmek adına yüksek puan çıkarması gerektiği YGS sınavında birden fazla oturum gerçekleştirilirken sınava 2 milyon 178 bin 563 adayın katıldığı açıklandı. Yoğun bir katılımın olduğu YGS, üniversitelere girmek için şartları daha da zorlaştırırken yüksek puan alması gereken öğrenciler zor sorular karşısında ter döktü.

Sınav ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak isteyen kişilerin ÖSYM’nin resmi internet sitesine giriş yapması yeterli olacak. ÖSYM tarafından yapılan açıklamalarda sınav sonuçlarının, sınav soru ve kitapçıklarının ve sınav ile ilgili diğer tüm detayların internet sitesi üzerinden yayınlanacağı belirtilirken öğrenci ya da veliler ÖSYM’nin internet sitesine giriş yaparak tüm detaylara ulaşabilecek.

Özellikle sınav sonuçlarının 25 Mart tarihinde açıklanmasının ardından direk internet sitesi üzerinden öğrencilerin ne kadar puan aldığı görülebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.