Dolar 32,3828
Euro 35,0363
Altın 2.326,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Yarın okullar tatil edilecek mi?

Yarın okullar hakkında tatil edilip edilmeyecek olduğu hakkında net bilgiler verildi.

Yarın okullar tatil edilecek mi?
Aslan Özdemir
17 Ocak 2016 21:24

Yarın okullar hakkında tatil edilip edilmeyecek olduğu hakkında net bilgiler verildi.

Hayrettin Kaya

Yarın İstanbul, Ankara ve pek çok illerde kar yağışı bekleniyor. Yarın okullar tatil mi sorusunun cevabı öğrenciler tarafından heyecanla takip ediliyor.  İstanbul’da akşam saatlerinde bazı semtlerde karla karışık yağmur ve kar etkisini göstermeye başladı. Öğrencilerin gözü de valiliklere çevrildi. Milyonlarca öğrenci şu sıralar ”Yarın Okullar Tatil mi?”,  sorusunu soruyor.  Valilikler şu ana kadar okulların tatil edilip edilmediği ile ilgili duyuru yapmadı. Öğrenciler ise twitter’da tatil taleplerini dile getiriyor.

KOCAELİ’DE OKULLAR TATİL EDİLDİ!
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Twitter hesabından okulların yarın(Pazartesi) tatil olduğunu açıkladı. Vali Güzeloğlu, tatil haberini böyle duyurdu:
“Meteorolojik bilgiler ve yoğun kar yağışı uyarısı doğrultusunda 18 Ocak Pazartesi günü ilimizde eğitim ve öğretime ara verilmiştir.”
Valilik yetkilileri de tatil haberini doğruladı. Telefonla görüştüğümüz Valilik yetkilileri, okulların yarın tatil olduğunu belirtti.

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARDI

İstanbul’da kuvvetli sağanağın gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kara dönüşmesi bekleniyor.  İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel  Müdürlüğünce yapılan değerlendirmeye göre, bugün İstanbul’da yağışın kuvvetli  sağanak şeklinde görüleceği belirtildi. Yağışın gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kara  dönüşmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada, “Yağışın aralıklarla salı  akşamına kadar yerel olarak etkili olacağı tahmin edilmektedir. Rüzgarın güneyli  yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi ve sıcaklığın pazartesi  günü hissedilir derecede azalarak sıfır dereceye kadar düşmesi beklenmektedir”  ifadeleri kullanıldı.
SÜRÜCÜLER DE UYARILDI
Açıklamada, vatandaşların zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe  çıkmamaları, araçlarıyla yola çıkan vatandaşların mutlaka kar lastiği, zincir,  takoz ve çekme halatı kullanmaları, bulundurmaları, araçlarının teknik yönden  gerekli kontrollerini yaptırmaları, trafik kuralları, işaret ve işaretçilerine  uymaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmelerinin seyahat, can ve mal  güvenliği açısından önem arz ettiği kaydedildi.
TWITTER YIKILIYOR, ÖĞRENCİLERDEN MESAJ YAĞIYOR
İstanbul için yapılan kar yağışı uyarısından sonra öğrenciler İstanbul Valisi Vasip Şahin’e birbirinden ilginç tatil tweetleri atmaya başladı.
İşte birbirinden komik o tweetler:
@vasipsahin kar yağıyo vasip amca okulları tatil edermisin donarız dışarıda
@vasipsahin vasip amca yarın okullar tatil mi? (istanbulda) 🙂
@vasipsahin yarın kar bekleniyor sana güveniyorum ödev yapmadım:))
@vasipsahin vasip amca artık bir açıklama yap ona göre yatıcam
@vasipsahin tatil geliyor mu VASİP AMCCAA
Kar basladi, elektrik yok saatlerdir bi dusun bence @vasipsahin
@vasipsahin vasip amca yarın okullar tatilmi ona göre çantamı hazırlıcam
Ben bu hayatta bi tatili bide vasip şahini severim @vasipsahin
Bak saat 8’den sonrasını ve önümüzdeki 2 günü fırtınalı kar yağışlı gösteriyor bence tatil yapmalısın @vasipsahin
İSTANBUL, ANKARA, BOLU,…
Meteoroloji, pazartesi günü İstanbul, Ankara, Bolu, Çanakkale dahil yurdun kuzeybatı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışının beklendiği belirtildi. Kar kalınlığının bazı yerlerde 20 santimetre ve üzerinde olmasının tahmin edildiği bildirilen açıklamada buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar oluşması muhtemel risklere karşı uyarı yapıldı. Meteoroloji’nin açıklaması şöyle:
AKŞAM SAATLERİNDE KARA DÖNECEK
“Ülkemizin batı kesimlerinde devam eden sağanak yağmurun akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak kar yağışına dönmesi ve yarın Marmara’nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale ), İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir ve Çankırı), Kütahya, Afyonkarahisar, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm), yer yer yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”
KUVVETLİ FIRTINA UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun Marmara, Kuzey Ege bölgeleriyle Batı Karadeniz’in batısında kuvvetli fırtına beklendiğini açıkladı. Meteoroloji’den yapılan açıklamada; Marmara Bölgesi’nde rüzgarın pazartesi günü ilk saatlerden itibaren fırtına halinde eseceğinin tahmin edildiği belirtilerek, fırtınanın pazartesi akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirildi. Meteoroloji’den Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege için yapılan fırtına uyarıları şöyle:
“Batı Karadeniz’in batısında rüzgarın bugün akşam saatlerinden sonra kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın pazartesi akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Marmara’da rüzgarın pazartesi ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6-8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın pazartesi akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Kuzey Ege’de rüzgarın bugün akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğudan 7-9 (60-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın pazartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.”
‘ÇIĞ’ UYARISI 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ayrıca Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle Doğu Anadolu’da olası çığ tehlikesine karşı uyarı yaptı. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da mevcut kar örtüsü üzerinde rüzgarlarla birlikte yeni yağışların meydana gelmesinin beklendiği, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Meteoroloji’den yapılan açıklama şöyle:
“Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da mevcut kar örtüsü üzerinde hafta başından itibaren güneyli rüzgarlar ile birlikte yeni yağışların meydana gelmesi beklendiğinden yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.”
AKDENİZ İÇİN ‘KUVVETLİ YAĞIŞ’ UYARISI 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ayrıca yurdun güney kesimlerinde kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, Batı Akdeniz’de başlayan yağışların etkisini artırarak gece saatlerinden itibaren bazı yerlerde kuvvetli sağanak yağışlara ve karla karışık yağmura dönüşmesinin beklendiği belirtildi. Sel, su baskını, buzlanma ve don olayı gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarı yapılan açıklamadoa şöyle denildi:
“Batı Akdeniz’de başlayan yağışların zamanla etkisini artırarak gece saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz kıyı kesimi ile Antalya ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ve Toroslar Mevkii ile Isparta çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.