Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Yağmura Rağmen Cumhuriyet Bayramı İçin Alternatif Tören

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ayancık İlçe Örgütü, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle alternatif bir tören düzenledi.

Yağmura Rağmen Cumhuriyet Bayramı İçin Alternatif Tören
Aslan Özdemir
28 Ekim 2016 16:56

CHP, Milliyetçi Hareket Partisi, Vatan Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)’nin katılımlarıyla gerçekleşen tören ADD’nin gençlerden oluşan bandosu eşliğindeki kortejle Atatürk Anıtı önüne yürüyüşü ile başladı. CHP Ayancık İlçe Başkanı Naci Demiray’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından, MHP İlçe Başkanı Hikmet Çınar, Vatan Partisi İlçe Başkanı Şahin Erdoğan, ADD Başkanı Soner Turan’ın da çelenk sundukları törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Hayrettin Kaya

CHP Ayancık İlçe Başkanı Naci Demiray burada yaptığı konuşmasında, Cumhuriyet Bayramı’nın 29 Ekim 1923’ten bu yana her yıl milli bir bayram olarak kutlandığı belirterek, bugün bir milli bayram olarak kutlanmasının önüne engeller konulduğunu söyledi. Demiray, toplumun algısı üzerinde Cumhuriyeti, Cumhuriyeti kuranları ve kuruluş ilkelerini unutturmak istediklerini ifade etti. Demiray, “Yaklaşık bir asır önce bugünü gören ve bizleri uyaran Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyetimize bağlılığımızı daha yüksek sesle, inadına Cumhuriyet inadına Atatürk diyerek, Cumhuriyetimizin değerlerini ve kazanımlarını korumaya devam edeceğimiz bir kez daha haykırıyoruz” diye konuştu.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz de yaptığı konuşmasında katılan parti ve sivil toplum örgütlerine ve özellikle gençlere teşekkür etti. “Cumhuriyetin değerleri öyle büyüktür ki, bir alırlarsa bizden bin kişiyle geliriz” diyen Karadeniz şunları söyledi:

“Bizim sevdamız ülkemiz. Kurtuluş Savaşında bu güzel kutsal toprakları kanı ve canı pahasına alan başta Mustafa Kemal Atatürk silah arkadaşlarını bir kez daha buradan rahmetle ve şükranla anıyorum. Bize burada alternatif tören düzenletenlere bir kez daha sesleniyorum. Bunun hesabını bir gün mutlaka vereceksiniz. Ayarını bozdukları kantar bir gün gelecek onları da tartacak. Bu ülke hepimizin bugün bir sefer sahip çıkıyorsak, bundan sonra on sefer sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum.”

Törene katılan vatandaşlar, Ayancıklı gençlerden oluşan ADD Bandosunu büyük beğeni ve alkışlarla uğurladı. CHP’li Barış Karadeniz ADD’li gençleri kutlayarak gençlerle birlikte ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.