Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Vali Köşger Yol Çalışmalarını İnceledi

Vali Köşger Yol Çalışmalarını İnceledi
24 Ağustos 2013 10:29

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ve Karayolları Samsun Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu ile teknik elemanlardan oluşan bir heyet, Sinop-Gerze-Samsun güzergahında yapılmakta olan otoban yol ve tünel açma çalışmalarını yerinde incelediler.
Sinop’u Samsun üzerinden Karadeniz Sahil Yolu’na bağlayacak olan ve üzerinde birçok köprü, viyadükler ve tüneller ile çeşitli sanat altyapıları bulunan çift şeritli otoban yol çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Yavuz Selim Köşger, bu yol çalışmalarının büyük bir bölümünün 29 Ekim 2013’e yetiştirileceğini ve böylece Sinop’un çifte bayram yaşayacağını belirterek özetle şunları söyledi:
“Ulaştırma Bakanlığımız’a bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü 3 milyar dolarlık bir yatırım yapıyor Sinop’a ve Sinop’lular için. Sinop’un ana arterleri adeta yeniden değişiyor ve Sinop’un Türkiye ile ve Dünya ile bağlantısı yeniden inşa ediliyor. Bu tüneller de o projelerin en önemli kısımlarından birisi. Bugün, Demirci Köyü’nde bulunan ve iki taraftan açılan 1600 m. uzunluktaki T-1 Tünellerinde ortada buluşuldu ve son perde toprak da tarafımızdan açılarak tüneller sıfır hata ile birleştirilmiş oldu. Bugün, Sinop için gerçekten tarihi bir gün, bir dönüm noktası. Yılsonu itibariyle de inşallah diğer tüneller de geçişe açılmış ve Sinop’luların hizmetine sunulmuş olacak. Bütün bu yol, tünel, viyadük ve köprü gibi çalışmalarda emeği geçenlere, Karayolları Samsun Bölge Müdürümüz Sayın Arif Çobanoğlu’nun şahsında teşekkür ediyorum. Ayrıca; Çelik İnşaat ve Cengiz İnşaat firmalarına da çok teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diliyorum ve Sinop için, Sinop’lular için, Ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”dedi.
Haber – Fotoğraf : Hikmet KURADA / SİNOP

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.