Dolar 32,5272
Euro 34,7165
Altın 2.486,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Ücretsiz HGS Ceza Ödemesi

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ilgili milyonlarca kişiye sahte tebligat gönderildiğine dair son zamanlarda şikayet alan Ulaştırma Bakanlığı, konuyla ilgili açıklama yaptı. Ulaştırma Bakanlığı yaptığı açıklamada vatandaşların ilk ihlalin ardından cezalarını bir hafta içinde cezasız bir şekilde ödeyebileceklerini belirtti.

Ücretsiz HGS Ceza Ödemesi
29 Aralık 2015 17:14

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ilgili milyonlarca kişiye sahte tebligat gönderildiğine dair son zamanlarda şikayet alan Ulaştırma Bakanlığı, konuyla ilgili açıklama yaptı. Ulaştırma Bakanlığı yaptığı açıklamada vatandaşların ilk ihlalin ardından cezalarını bir hafta içinde cezasız bir şekilde ödeyebileceklerini belirtti.

Son günlerde basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan HGS ile ilgili milyonlarca kişiye sahte tebligat gönderildiği ve mağduriyet oluştuğu iddialarına Ulaştırma Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, HGS’den kaçak geçişlerden kaynaklanan cezaların tebligatların yapılmasının yasal bir zorunluluk olduğu vurgulanarak şöyle denildi:

“CEZANIN BİR HAFTA İÇİNDE CEZASIZ ÖDENMESİ MÜMKÜN”

“Karayolları Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda belirtilen ve ‘İdari para cezasını gerektiren fiilin işlendiği tarihi takip eden takvim yılının son günü bitimine kadar idari para cezası verilerek tebliğ edilmediği takdirde idari yaptırım kararı verilemez, verilmiş olanlar düşer’ hükmüne uygun olarak yapılmaktadır. İhlalli geçiş yapan araç sahiplerine yapılan tebligatların 2 yıla kadar bekletilmesi gibi bir uygulama söz konusu değildir. Tebligatların toplu halde gönderilmesi vatandaşın ilk ihlalden itibaren cezasını bir hafta içinde cezasız ödemesi mümkündür.

HER İHLAL BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ İŞLEMLERDİR

Yapılan her ihlalli geçiş birbirinden bağımsız işlemlerdir. İhlalli geçiş yapan bir araç sahibine idari para cezası uygulansa bile, aynı araç sahibi ücret toplama sistemlerine abone olarak veya var olan hesabına bakiye yüklemesi yaparak yeni geçişlerinde cezalı duruma düşmez. Sürücülerin elektronik posta, SMS gibi iletişim araçlarıyla ve ihlalli geçiş yaptıkları anda OGS ve HGS geçiş gişelerinde gerekli uyarılar sesli ve görsel olarak yapılmaktadır. Araç sahiplerinin yasal süresi içerisinde ücret toplama sistemlerine abone olmaması veya abone olsa dahi hesaplarında geçiş ücretlerini karşılayacak yeterli bakiye bulundurmamaları nedeniyle idari para cezası uygulanmaktadır. Yüksek meblağlı tebligatlar başta olmak üzere, tüm ihlalli geçişlerden doğan idari para cezaları araç sahiplerinin gerekli özeni göstermemesinden kaynaklanmaktadır. Bunların dışında, ücret toplama sistemlerinden kaynaklı herhangi bir hatalı işlem tespit edilmesi durumunda gerekli düzeltmeler en kısa sürede yapılarak vatandaşlarımızın mağdur olmaları önlenmektedir.

“İNCELENEREK GEREKLİ BİLGİNLENDİRMELER YAPILACAKTIR”

Karayolları Genel Müdürlüğü, yasalar çerçevesinde görev yapmakta olup, otoyollar ve Boğaz Köprülerinden geçiş yapan araç sahiplerine yapılan uygulamalar kanunlarda açıkça belirtilmektedir. İdari para cezalarının katlanması, yükseltilmesi veya geç yapılması gibi bir durum söz konusu değildir. Vatandaşlarımızdan alınan şikayetler yasalar çerçevesinde incelenerek ilgilisine gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.