Dolar 32,3184
Euro 35,0487
Altın 2.307,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROJESİ BAŞLADI

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılı içerisinde yapılması planlanan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım AÇIKBAŞ ve İl Milli Eğitim Müdürü Ercan YILDIZ ‘ın katılımıyla 85.Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonunda başladı.

TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROJESİ BAŞLADI
Aslan Özdemir
11 Ekim 2018 19:06

10 Ekim – 7 Kasım 2018 tarihleri arasında Sinop Valisi himayelerinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde Merkez ve 8 İlçe İlkokullarda eğitim gören 2.278 3. sınıf öğrencileri yetenek taramasından geçirilmesi planlanıyor.

Hayrettin Kaya

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin Amacı Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek, onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan sportif yeteneğe sahip çocukların bilimsel yöntemlerle tespit edilerek, spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamaktır.

8 farklı istasyonda yetenekleri test edilecek çocukların ölçüm sonuçları veri tabanına kaydedilecek ve yapılan inceleme sonrasında öğrenciler yeteneklerine göre farklı spor branşlarına yönlendirilecek. Seçilen öğrencilerin spor eğitimi alması için ise destek verilecektir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.