Dolar 32,3712
Euro 35,0140
Altın 2.324,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Türkeli’de Sağlık Ocağı Sorunu

Türkeli Dernekler Platformu Türkeli’nde yeni yapılması hedeflenen Sağlık Ocağı ve Toplum sağlığı merkezinin aynı yerine yapılması için bir araya geldiler.

Türkeli’de Sağlık Ocağı Sorunu
Aslan Özdemir
25 Ekim 2017 16:36

Türkeli Dernekler Platformu Türkeli’nde yeni yapılması hedeflenen Sağlık Ocağı ve Toplum sağlığı merkezinin aynı yerine yapılması için bir araya geldiler.

Hayrettin Kaya

Türkeli TÜRDER Başkanı Şuayip YAVUZ Platform adına yaptığı açıklamada;

İlçe merkezinde bulunan Sağlık Ocağı ve Toplum Sağlığı Merkezi ve binamız ve çevresindeki on civarındaki eğreti yapı yıkılıp yerine aile hekimliği ve toplum sağlığı merkezi yapılması Türkeliler tarafından istenmiş ve Bakanlığımız projesini çizmiş ödenek gönderilmiştir.

Yapılması için her şey hazır durumdadır.

Türkeli Belediyesi çalışmaları durdurmuştur.

Türkeli Belediye’si  buranın yıkılıp yeniden yapılmasına izin vermemektedir. Bakanlığa itiraz ederek şehrin dışında gösterdiği bir yere yapılmasını istemektedir.

Türkeli halkı Sağlık Ocağı ve Toplum Sağlığı Merkezi’nin aynı yere yapılmasını istiyor. Biz sivil toplum kuruluşları olarak bizde aynı yere yapılmasını istiyor ve halkımızın taleplerini dile getiriyoruz.  Yaşlılarımız için engellilerimiz için şehrin dışı uzak kaldığından bizlerde destek vererek aynı yerine yapılıp hizmete sunulmasını istiyoruz. Sayın Belediye başkanımız burada çevre sorunu olacağını tesise ait park sorunu olacağını ve sonradan gelecek olan 112 acilin giriş çıkış sorunu olacağını ve bu yüzden şehrin dışına yapılmasını dile getirdi. Buraya da otopark yapmak istediğini söyledi. Görüştüğümüz yetkililerle bu tür sorunların burada olmayacağını ve projenin buraya uygun olduğunu söyledik  Türkeli halkı olarak bu sorunun çözülerek aynı yerine yeniden yapılmasını  yetkililerden talep ediyoruz. Bizlere destek çıkan ve katılan tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederiz” dedi. Türkan KARABAŞ

Türkeli'de Sağlık Ocağı Sorunu

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.