Dolar 32,5855
Euro 34,7974
Altın 2.507,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 20°C

"Türk’üm! Doğruyum!..”

Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Turgay Şen mitingde haykırdı:”Türk’üm!.. Doğruyum!..”

"Türk’üm! Doğruyum!..”
2 Ekim 2013 17:48

Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Turgay Şen mitingde haykırdı:”Türk’üm!.. Doğruyum!..”
Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Turgay Şen, Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı R. Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokrasi Paketi ile ilgili olarak, Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan mitingde, okullarımızdan çıkartılan Andımız’ı haykırdı:”Türk’üm!.. Doğruyum!.. Çalışkanım!.. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!..”
Başkan Şen, mitingde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:
“Daha bundan birbuçuk ay önce sayın Başbakanımız gazetecinin sorduğu bir soruya şöyle cevap veriyor. Özel okullarda Kürtçe eğitim olur mu? Diye bir soruluyor. Diyor ki,’Olmaz böyle bir şey! Ben Ülkemin bölünmesine müsaade edemem!’ Peki! Onca süre zarfında değişen neydi? Hatırlayın, bir bakın; Kandil’den açıklama geldi. ‘Çekilmeyi durduruyoruz, düzenleme yapın.’ Ve paket açıldı. Paketin içinde özel okullarda Kürtçe eğitime müsaade edildi. Özel okul dediğiniz, Milli Eğitim Müfredatını uygulayan bir kurumdur; ordan mezun olan bir çocuk, Devlet okulundan mezun olmuş gibi üniversiteye gider. Üniversite’de de Kürtçe eğitim, Devlet kurumlarında da Kürtçe eğitim. Peki benim canım Kürt kardeşim senin amacın ana dilini söylemekse, ana dilini konuşmaksa, elinde silah bulunan terör örgütlerinin talimatlarıyla, bu ülkede bölünmeye zemin hazırlamak için talepte bulunulurken, ben sana nasıl sıcak bakacağım? Ben senin için nasıl iyi bir şey düşüneceğim? Hal böyle iken, biz şu anda insan haklarıdır derken bir Kürdistan kuruldu. Kuzey Kürdistan diye bir konferans düzenlendi bu ülkede bir ay içinde. Bunun içine Kesk ve Memur-Sen’den delegeler de katılmıştır. Bir kere, sivil toplum ayağını buldular bunlar. Şimdi anladık mı ülke bölünecek? Demiyoruz ama, ülke bölündü. Bitecek mi? Ermeniler de bu topraklara heves etmiyor mu? Yarın siz Ermenilere ana dilde eğitim istediklerinde müsaade etmeyecek misiniz? Velhasılı kelam, ülke paramparça edilmek isteniyor. Antalya Bölgesi’ni zaten İngilizler işgal etmiş. Adalar Yunanlılara, Doğu Bölgesi Kürdistan, Ağrı’dan ötesi Ermenistan, Sinop’un öbür tarafı Rum Pontus Devleti. Ben bunun tehlikesini görüyorsam, Siz nasıl görüyorsunuz? Turkiye Kamu-Sen olarak, Kamu çalışanları olarak siz bir avuç değilsiniz. Buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Birileri direne direne maalesef kazandı. Ülkenin bölünmesi için bir heyelan olup, yukarıdan aşağıya bir çizgi çekilmesi gerekmiyor. Dilin gitmesi demek, dinin gitmesi demek, Vatanın gitmesi demek, Ülkenin gitmesi demek. Dil konusunda da eğitimciler olarak önce biz konuşuruz, siyasetçiler konuşamaz.

Burada tepkimizi kendi aramızda konuşarak değil, artık damarlarımızda bir silkinme olmalı, silkinme olmalı! Ülkenin bölünmesi konusunda, gelip evinin ortasındaki odanın bölünmesini mi bekliyorsun? Buna tepkimizi biz demokratik bir şekilde göstermeye çalışıyoruz. Ama; açık ve net söylüyorum. Bıçak artık kemiğe gerçekten dayanmıştır. Açılan her pakette Türk Milleti’ne fayda sağlayacak hiçbir unsur yok. Açılan her pakette başka bir şey çıkıyor. Açın bakın ekonomik paketlere, doğu; bakın Kürt meselesi. Bu ülkede başka bir mesele yok mu? Benim; Kurtuluş Savaşı’nda, Milli Mücadelede başörtüsüne dokunuluyor diye mücadele eden Sütçü İmam’ım, başörtüsünün bu pakete koyulduğunu görse kahrından bir daha ölürdü. Başörtüsünün burada işi ne? Ve geçmişten bugüne başörtüsü sömürüsü yapılarak yine başörtülü kardeşlerimizi, başörtülü bacılarımızı böyle bir pakete sokmanın alemi neydi? Ülke kritik bir süreçte; anlatıyoruz, ifade ediyoruz. Burada niyetimiz Ülke birliğinden yana. Şimdi diyeceksiniz ki, niye tedirgin oluyorsunuz. Seçim meydanlarında tek devlet, tek millet, tek dil, tek bayrak demediniz mi? Bunu diyen, tek dil diyen, dili bölüp parçalıyor. Buna sessiz kalamayız, kalmayacağız da. Andımız kaldırıldı. Andımız kaldırılınca sözümona milletvekili Sırrı Sakık diyor ki; sabahları çocuklara enjekte edilen zehiren kurtulduk diyor. Bir Türk düşmanlığı var. Bir ırkçılık var. Bu duruma karşı sessiz kalamayız, tepkisiz kalamayız. Ne diyor Andımız? Ne var Andımız’daa kötü olan? Türk’üm ile başlıyor, Türk’üm ile bitiyor. Doğru ol diyor, düzgün ol diyor, adam ol diyor! Bunun nesini kaldırıyorsun? İsterseniz bir kez daha tekrar edelim, neymiş, birlikte söyleyelim”diyerek, daha sonra hep birlikte Andımız okundu.
Haber – Fotoğraf : Hikmet Kurada / Sinop   

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.