Dolar 32,5782
Euro 34,7958
Altın 2.507,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Türk Eğitim-Sen’den And Duyarlılığı

Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Turgay Şen,”Ülkemizde son zamanlardaki gelişmeleri de dikkatle takip ediyoruz” dedi.

Türk Eğitim-Sen’den And Duyarlılığı
27 Ocak 2014 13:18

Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Turgay Şen,”Ülkemizde son zamanlardaki gelişmeleri de dikkatle takip ediyoruz” dedi. 

Sendika Başkanı Şen; eğitim-öğretim yılının 1. yarıyıl değerlendirmesi ve bir sendikanın Andımız’ın kaldırılmasından duyduğu memnuniyeti değerlendirdiklerini belirttiği açıklamasında şöyle dedi:

“Sendikaların elbette ki gündemi takip etmesi ve kendi alanına giren konularda tepkilerini koymaları veya açıklamalar yapması kaçınılmazdır.

2013-2014 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemi değerlendirmesini yapmaya kalktığımızda gazete sayfalarının yetersiz kalacağını düşünmekteyim.

Ancak; özellikle biz eğitimciler açısından değineceğim birkaç konu vardır ki, memleketimizin var oluşu kadar önemlidir.

Gördük ki; iktidarla ”PARALEL” hareket eden bir sendikanın,  Andımız’ın kaldırılmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu basın açıklamalarından tekrar şahitlendik.

Bu nasıl eğitimcidir ki;  böyle bir durumdan hoşnut olmaktadır?Takdiri kamuoyunundur!

TÜRK EĞİTİM- SEN SİNOP ŞUBESİ OLARAK BİZ DİYORUZ Kİ; Bu eğitim-öğretim yılının 1. yarısına damgasını vuran, 1933 yılından beri okutulan Öğrenci Andı’nın kaldırılmasıdır. Bebek katili, eli kanlı terör örgütünü meşrulaştırma anlamına gelen sözde demokratikleşme paketi ile birlikte Öğrenci Andı kaldırılmış; q, w, x harflerinin kullanımının önündeki engeller kaldırılmıştır. Özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitimin önü açılmıştır. Yıllardır bölücü çevrelerin hayalini bile kurmakta zorlandığı talepleri hayata geçiren yürütme erki, ne yazık ki ırkçı ve ayrılıkçı anlayışın ekmeğine yağ sürmüştür.

Mevzu bahis eğitim çalışanlarını fişlemek, yandaş kayırmak, torpil, eğitim çalışanlarının haklarını budamak, hak ve hukuk yemek olunca son derece başarılı olanlar; eğitimin ve eğitimcilerin sorunlarını çözmede en ufak bir başarı gösterememektedir.

Şair diyor ki,

‘Ve İsmail şarap renkli gözlerini kısarak, can dedi…

Her yana kuyruk sallayan köpeklere bakarak, Salih uyan dedi…

Bilesin ki hiç bir savaşın galibi yoktur

Serhatte çarpışan yeniçerinin hakkını yer, sarayda yağcılar

Ve dahi yürekten cem tutanı, can olanı, Satar can olmayanlar.

……………………………………..

Salih dünya yalakalar dünyası

Yalayarak gerçekleşir rüyası

Karanlıkta kalır yiğit hülyası

Bilmem insanların merdi nerede….’

Kavgamız; inancımızın ve imanımızın düşmanlarıyla olacaktır. Cahillikten, zalimlere itaate şartlanmış kölelik anlayışından, taklide meyletmekten, kutsal idealleri dünyevi menfaatler için pazarlamaktan geçen yollar bizim yolumuz olmayacaktır. Kamuoyuna saygıyla” dedi. 

Okullarda her sabah söylenmekte iken kaldırılan,”Öğrenci Andı”nın sözleri şöyle:”Türk’üm, doğruyum, çalışkanım,İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene!”

Haber: Hikmet Kurada

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.