Dolar 32,5604
Euro 34,9060
Altın 2.433,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C

Transfere darbe şoku

Darbe girişiminin şokunu üzerinden atmaya çalışan Türkiye, spor camiasındaki yabancı futbolcuları etkiledi.

Transfere darbe şoku
1 Ağustos 2016 15:32

Çaykur Rizespor’un iki yabancı (İranlı) oyuncusu, darbe girişiminden ötürü, Türkiye’den ayrıldı. Çaykur Rizespor’un yöneticileri olaya el attı ve soruşturma açıldı.Darbe girişimi sporu da etkiledi. Çaykur Rizespor’un iki İranlı oyuncusu Mehdi Taremi ve Ramin Rezaeian Türkiye’den ayrıldı. Her iki futbolcu ayrılma gerekçesi olarak Türkiye’deki tankları gösterdi. İran’a giden her iki oyuncunun Çaykur Rizespor’daki durumunu yöneticiler belirleyecek.

GOL KRALI MEHDİ TAREMİ’NİN DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA

Sezon başında İran Persian Gulf Pro Lig ekiplerinden Persepolis takımında forma giyen ve geçen sezonun gol kralı forvet oyucusu 23 yaşındaki Mehdi Taremi ile aynı takımda forma giyen sağbek ve orta saha oyuncusu Ramin Rezaeian ile sözleşme imzaladı. Rize’ye gelen iki futbolcu düzenlenen imza töreninin ardından takımın önce Rize, ardından da Avusturya kampına katıldı. İranlı futbolculardan Mehdi Taremi, ülkesindeki bir grup taraftarın başlattığı, ‘ülkene geri dön’ kampanyası sonrası ailesine yönelik tehditler aldığını gerekçe göstererek kampı terk eden ilk futbolcu oldu.

TANKLARDAN KORKAN RAMİN REZEİAN

İranlı oyuncu Ramin Rezaeian darbe girişiminin ardından korktuğunu söyleyen ülkesine geri döndü. Dün akşam takımın Avusturya kampını terk eden İranlı futbolcu takım arkadaşlarına yazdığı mesajda, ”Türkiye’de savaş çıktı. O kadar tankı ilk defa şehirde gördüm. Gerçekten çok korktum. Dedim ki, ‘Allah’ım ben bu yabancı ülkede Mehdi’siz ne yapayım?’ Mehdi’nin gidişi ile takımda herkesin bana bakışını değişmiş hissettim. Belki böyle değildi, ben öyle hissettim. Ama çok kötüydüm” ifadelerine yer verdi.

ÇAYKUR RİZE FİFA’YA BAŞVURUYOR

Çaykur Rizespor’un yöneticileri, bu durum karşısında Fifa’ya giderek her iki futbolcu için başvuru açacaklarını dile getirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.