Dolar 32,5258
Euro 34,9344
Altın 2.439,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Toplama Akıllı Telefon Devri Açılıyor

2000’li yılların başından beri duymaya alıştığımız toplama bilgisayar kavramı, çöplerimizdeki küçük bilgisayarlar için de bir hayal olmaktan çıkıyor.

Toplama Akıllı Telefon Devri Açılıyor
21 Şubat 2015 20:17

Google'nin Project ARA ismini verdiği modüler sistem aslında bilgisayar toplamak ile aynı mantalite kullanılarak hazırlanmış. Kullanıcı kendi ihtiyacı kadar RAM, telefonu daha uzun sürelerde kullanmak isterse daha büyük bir batarya, daha büyük bir ekran isterse daha büyük bir ekran, kendi ihtiyacını görecek bir ekran kartı, yine kendi ihtiyacını görecek bir işlemci koyabilecek ve hepsini sistemin çalışmasını durdurmadan yapabilecek.

 

Kendi modüler yapısına uygun bir Android işletim sistemi kullanılacak olan bu toplama telefonlar tek bir omurga üzerinde çalışacak olup tüketicilerin kiosk tarzı satış noktalarından istedikleri bileşenleri cihaza ekleyebilmelerine olanak sağlayacak. Ara Configurator ile modüllerin dış tasarımını da yapılabilecek. Tasarım ve taşınabilirlik açısından oldukça eleştirilen büyük markalar yerine bu modüler telefonlar ile göze daha hoş gelen ve kullanılabilirlik açısından daha uygun cihazlar ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.

 

Project Ara ile tüketicinin akıllı telefonunu en az 5-6 yıl arasında kullanması öngörülüyor. Tabi standart kullanıcıların toplama telefon zahmetiyle uğraşmayacağı bir soru işareti olarak bir kenarda dursa da, telefon bileşenlerini toplayarak bir akıllı telefon ortaya çıkarmanın teknoloji severler için vazgeçilemeyecek bir durum olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Üreticilerin ise telefon satışlarından kaybedeceği karı, telefon bileşenleri satışıyla kapatacağı düşünülüyor.

 

Akıllı telefonun günümüzde birçok alanda kullanıldığı düşünüldüğünde, bu alanlar için farklı bileşen ekleme/çıkarma işlemi yapılabilmesi ve telefonun dart olarak gereksiz birçok bileşenini çıkararak maliyetlerin azaltılabilmesi bu telefonların geleceğinin çok parlak olduğunu gösteriyor.

 

Toplama Akıllı Telefon Devri Açılıyor

Toplama Akıllı Telefon Devri Açılıyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.