Dolar 32,5680
Euro 34,7221
Altın 2.492,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Tıbbi Cihazlarda Ürün Takip Sistemi Nasıl Kullanılacak?

Sağlık Bakanlığı(SB) ülke genelinde geçerli olacağı belirtilen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna ait tıbbi cihazlar ve kozmetik ürünler adına yeni kayıt ile takip projesi ile ilgili Ürün Takip Sistemi, önümüzdeki mart ayı içinde uygulamaya gireceği belirtiliyor. Bu uygulama sayesinde bir çok karışıklık da düzene gireceği konuşuluyor.

Tıbbi Cihazlarda Ürün Takip Sistemi Nasıl Kullanılacak?
28 Şubat 2016 21:04

Sağlık Bakanlığı(SB) ülke genelinde geçerli olacağı belirtilen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna ait tıbbi cihazlar ve kozmetik ürünler adına yeni kayıt ile takip projesi ile ilgili Ürün Takip Sistemi, önümüzdeki mart ayı içinde uygulamaya gireceği belirtiliyor. Bu uygulama sayesinde bir çok karışıklık da düzene gireceği konuşuluyor.

TEST ORTAMINDA GERİ BİLDİRİMLER ALINARAK SİSTEM HAZIRLANDI

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, hem Ürün Takip Sistemi (ÜTS) hem de kozmetikler ile ilgili kurumsal konularda sektöre bilgilendirme hizmeti vermek üzere Kozmetik Ürünler Dairesi Yardım Masası kuruldu. Ürün Takip Sistemi’nin test ortamından geri bildirimler alınarak sistem hazır hale getirildi.

ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ MART AYINDA AÇILACAK

Antalya’da yapılan ve bin kişinin katıldığı Kozmetik Kimyası, Üretimi ve Standardizasyonu Kongresi’nde yaptığı konuşmada konuyla ilgili bilgi veren Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Ali Sait Septioğlu, ÜTS’nin mart ayında açılmaya hazır olduğunu, sektöre bu süreçte destek için kurulan Kozmetik Ürünler Dairesi Yardım Masasının faaliyetlerinin de devam edeceğini belirtti.

Kongrenin ilk oturumunda ÜTS’nin tüm kozmetik kayıt ekranları katılımcılara tanıtıldı. TÜBİTAK ile 7 Ocak 2014’te yapılan protokol kapsamında yazılımına başlanan ÜTS’nin kozmetik kayıt ekranları tamamlanmış, Kasım 2015’te yapılan 3. ÜTS Çalıştayı’nın ardından da test ortamına açılmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.