Dolar 32,3676
Euro 34,9560
Altın 2.325,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

TGC: Yasakcı ve otoriter tavır ülkede uzlaşı kültürünü yok ediyor‏

TGC Yönetim Kurulu 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı’nda çıkan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı.

TGC: Yasakcı ve otoriter tavır ülkede uzlaşı kültürünü yok ediyor‏
Aslan Özdemir
1 Mayıs 2013 15:12

“Yasakçı ve otoriter tavır ülkede uzlaşı kültürünü yok ediyor”

Hayrettin Kaya

İSTANBUL-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı’nı izleyen gazetecilerin, polisle göstericiler arasındaki çatışma sırasında büyük sıkıntı yaşadığına dikkat çekti.

TGC Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklama şöyle:

“1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı’nda İstanbul’un Avrupa yakasında polisle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda görev başındaki gazeteciler yine büyük sıkıntı yaşadılar. Halka doğru, yansız haberleri hızlı bir biçimde  ulaştırmaya çalışan, muhabir ve kameraman arkadaşlarımızın yoğun biber gazından etkilendikleri, atılan cisimlerle yaralandıkları gözlenmiştir. Çeşitli uyarılarımıza karşın kolluk güçlerinin gazetecileri koruma rahat çalışma olanakları  sağlama adına bir önlem almadığı görülmektedir.

GAZ BOMBASI,  TAŞ VE GÖZALTI

TGC 1 Mayıs Kriz Masası’na yapılan başvurulardan Birgün Gazetesi’nin bahçesine gaz bombası atıldığını, çalışanların etkilendiğini, Cumhuriyet Gazetesi çalışanı Rüya Özkalkan’ın ise koluna isabet eden gaz bombası nedeniyle yaralandığını öğrendik. Meslektaşlarımız Doğan Haber Ajansı muhabiri Zeki Günal, Yeni Şafak Gazetesi muhabiri Cihat Arpacık, Ülke TV kameramanı Fatih Yersiz ile muhabir Samet Serhat Sarı ise gösterilerde atılan taşlardan zarar gördü. Kameraman Fatih Yersiz’in ayağı kırıldı. Olayları izleyen ve canlı yayın yapan Cem Tv muhabiri Dilek Odabaş ise gözaltına alındı.

TASARRUF TEDBİRİ NEDENİYLE  GAZ MASKESİ VERİLMEMESİ

Bazı gazete ve televizyon kuruluşlarının da tasarruf önlemleri nedeniyle 1 Mayıs olaylarını izleyen gazetecilerine gaz maskesi vermediğini de üzülerek öğrendik.

1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı’nı barışın egemen olacağı şenliklerle kutlanması beklenirken İstanbul’da estirilen yasakçı ve otoriter tavrın ülkede uzlaşı kültürünün yok ettiğini gözlüyoruz. İstanbul’u ulaşımı engelleyerek günlük hayatı felç eden üzücü olaylardan, kentte yaşayanların uğradığı mağduriyetten iktidarın da ana muhalefetin de dersler çıkarmasını bekliyoruz.

Üzücü olaylarda yaralanan biber gazından zehirlenen gazetecilere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, her zamanki gibi zorluk derecesi yüksek bir çalışmayı başarıyla  gerçekleştirdikleri  için de kutluyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.