Dolar 32,4972
Euro 34,8101
Altın 2.488,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C

TGC Başkanı Olcayto: Dink davası adalet adına ayıplardan birisidir

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de öldürülmesiyle ilgili davayı izledi .

TGC Başkanı Olcayto: Dink davası adalet adına ayıplardan birisidir
18 Temmuz 2014 16:15

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Başkan Yardımcısı Recep Yaşar, Genel Sekreter Sibel Güneş ve TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci ve avukat; Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de öldürülmesiyle ilgili davayı izledi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin verilen kararın Yargıtay tarafından kısmen bozulmasının ardından 18 sanığın yargılandığı davanın 8. duruşması görüldü. Duruşmayı izleyenler arasında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Başkan Yardımcısı Recep Yaşar, Genel Sekreter Sibel Güneş ve TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun da olduğu çok sayıda kişi vardı.

Sanık Ahmet İskender hakkındaki yakalama kararının devamına hükmeden Mahkeme, İskender'in UYAP'ta görünen adresine Yargıtay bozma ilamı eklenerek 'tebliğe rağmen duruşmaya gelmemesi halinde, yargılamanın yokluğunda yapılarak karar verileceği' yazısının gönderilmesini karara bağladı. Duruşma, 30 Ekim'e ertelendi.

TATMİN EDECEK BİR SONUCA ULAŞILAMADI

Duruşmayı izleyen TGC Başkanı Turgay Olcayto, şunları söyledi:

“Hrant Dink’in öldürülmesinin üzerinden uzunca bir süre geçmesine rağmen henüz sorumluları belirlemek için açılan davada yurttaşları tatmin edecek bir sonuca ulaşılamamıştır. Tersine dava büsbütün kafa karıştırıcı bir durum almış; Hrant Dink’i öldürenlerin arkasındaki örgüt ortaya çıkarılamamıştır. Dink Davası, Türkiye’nin hem kendi halkına hem de uluslararası adalet adına; ülkenin ayıplarından biridir. Dileğimiz, yargının ivedilikle bu davada insanların yüreğindeki acıyı dindirecek adil bir sonuca varmasıdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.