Dolar 32,5864
Euro 34,8068
Altın 2.504,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Temiz Siyaset

31 Aralık 2013 17:40

Erdoğan Erkaymaz

Çok duyduğumuz fakat görme şansımız pek olmayan “Temiz Siyaset” söylemi kulağa hoş geliyor. Siyaset kurum ve insanlarımız için bu kadar mı imkansız? Bu kadar mı zor? Siyaseti kullanarak kirli para, kirli kahramanlar siyasetimizden artık yok olmalılar. Gerçek fikirler ve akılcı politikalar üreten mert, dürüst, sağlam kişilikler kenarda durmasınlar, ortaya çıksınlar. Kaypak, ikiyüzlü duruşu, ve altyapısı olmayan kirli insanları ve siyaset kurumları yaşadığımız coğrafyada ve ülkemden yok olmasını istiyorum.
 
İnsanımızın gözü önünde yaşanan yolsuzluklar, görmemek, halkı yok saymak, devlet içinde devlet, dış güçler, komploları artık duymak istemiyorum. Sözde memleketimizin gidişatını kıskanıyorlarmış, istikrarlı gidişatımız durdurulmak isteniyormuş, söylemlerine de kimse inanmıyor. Yıllardır geçmiş dönemdeki yolsuzlukları hatırlatıp dönemlerinde kul hakkına saygılı siyaset yaptığını söyleyenler geçen hafta ülkemizde bomba gibi düşen iddiaları (yolsuzluk, rant, hırsızlık) nasıl kapatacaklar?
 
Ortaya çıkan iddia sonucu çıkmaza giren iktidar son 11 yıldır; herkese kafa tutan, devlet kurumlarını tanımayan, tek adam gibi davranan, hükümetliğine karar veren kurumları koruyan ve kollayan, aleyhine olduğunda ise bertaraf sürecini yaşatmamışlar mıydı?
 
Milli değerlerimizin yok edildiği, milletimizin ayrıştırıldığı, hainlerle kahramanların karıştırıldığı, çocuklarımızın geleceğinin çalındığı, özgür gençlerimizin özgürlüklerine hatta canlarına müdahale edildiği, kadınlarımızın Cumhuriyet kazanımlarını yok sayıp eve kapatıldığı, insanlarımız yoksullaştırılıp sadaka toplumu oluşturulduğu, yolsuzlukların tavan yaptığı bir ülke olmamalıydı Türkiye Cumhuriyeti’miz.
 
Siyasetçi ve siyasi kurumlar ülkesini ve milletini seven, çıkarcı olmayan, kasasını-kesesini doldurmayı düşünmeyen, başkalarına, başka ülkeye-örgüte-guruba gebe olmayan nitelikli yöneticilerden oluşturulduğu taktirde yurttaşlarını daha kaliteli yaşatmak için çabalayacak ve doğru politikalar izlendiği taktirde bunu başaracaktır.
 
Siyaset yapacak insanlara acizane tavsiyem; siyaset eğitim ister, bilgi birikimi ister, yönetebilme yeteneği ister, hitap edebilme yeteneği ister, sorunları belirleme ve çözüm yeteneği ister. Özetle; donanımlı, toplum tarafından sayılan ve sevilen insanların işi olmalıdır…
 
Ülkemizde siyasi kirlilik, ilkesizlik, demokrasimizin tartışılması, hukukun arandığı bir durumdayız. Toplumumuzun siyaset ve siyasi kurumlara bakışı; siyasetçi siyasetinde ilerlemesi için “yalan söyleyen, entrikalar çeviren, kirli oyunlara alet olan” kişi olarak algılamakta. Artık bu algıyı çürütmelidir siyaset ve siyaset kurumları. Siyasetçilerin mevkii makam için değil, getirim beklemek için değil, köşeyi dönmek olmadığını göstermeli… Bir gerçekte siyaseti kirlilikten kurtaracak olan ve temiz siyaset kılacak olan da toplumun kendisidir. Yoksa o güzel söz dillerden düşmez: “Hak ettiğin gibi yönetilirsin”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.